LAŽLJIVI ŽIVOT ODRASLIH

Književni prijevod još nije izašao, a Netflix već dogovorio snimanje serije po novom romanu Elene Ferrante

13.05.2020 u 11:34

Bionic
Reading

Najnoviji roman priznate talijanske spisateljice koja objavljuje pod pseudonimom Elena Ferrante još nije objavljen na engleskom jeziku, a streaming div već je najavio prilagodbu 'Lažljivog života odraslih' za male ekrane

Netflix je otkupio prava na knjigu 'Lažljivi život odraslih' (The Lying Life of Adults) koja je u Italiji objavljena u studenom prošle godine. Prijevodi knjige trebali su biti objavljeni u lipnju u 25 zemalja, među kojima je i Hrvatska, ali je zbog pandemije koronavirusa objavljivanje odgođeno za 1. rujna. Knjigu će u Hrvatskoj, kao i sve dosadašnje romane Elene Ferrante, objaviti izdavačka kuća Profil.

Izvor: Društvene mreže

Suradnja streaming diva s Elanom Ferrante nastavlja se na televizijsku adaptaciju 'Napuljskih romana', kvadrologije koja je Ferrante donijela svjetsku slavu, a koju je HBO u suradnji s televizijom RAI Fiction pretočio u seriju 'Genijalna prijateljica', čije dvije sezone možete gledati na HBO-u u sklopu MAXtv-a.

Netflix će na novoj seriji surađivati s talijanskom producentskom kućom Fandango, koja je radila i na seriji 'Moja genijalna prijateljica'.

Ovo nije jedina nadolazeća adaptacija romana Elene Ferrante

Osim nedavno najavljene treće sezone HBO-ove serije 'Moja genijalna prijateljica' i Netflixove najave nove serije 'Lažljivi život odraslih', još bi jedan roman slavne talijanske spisateljice trebao biti prilagođen, u ovom slučaju za film. Američka glumica Maggie Gyllenhaal planira napisati scenarij, producirati i režirati filmsku adaptaciju knjige 'Izgubljena kćer' (The Lost Daughter), a u filmu bi trebale glumiti oskarovka Olivia Colman i Dakota Johnson.

Radnja najnovijeg romana smještena je u 1990. godine i priča priču o mladoj djevojci imućnog podrijetla koju potraga za tetom dovodi do industrijske, radničke klase Napulja, s kojom su čitatelji djela Elene Ferrante dobro upoznati.

Ferrante u 'Lažljivom životu odraslih' upečatljivo prikazuje tranziciju glavne junakinje Giovanne iz djetinjstva u doba adolescencije.

'U svojim potragama djevojčica se sreće s dva lica Napulja; onaj uzvišeni, koji prisvaja masku rafiniranosti, i onaj dublji, mjesto neumjerenosti i vulgarnosti. Giovanna se nasumice koleba između oba grada, padajući u jedan, a zatim penjući se natrag u drugi', navodi se u službenom priopćenju za javnost.

Detalji o datumu izlaska nove serije i glumačkoj postavi još nisu poznati, ali je Netflix objavio kratki trailer s tekstom s kojim počinje roman.

Sudeći po najavi, serija će pratiti format HBO-ove serije 'Moja genijalna prijateljica' pa će se odvijati na talijanskom jeziku uz titlove s prijevodom na ostale jezike.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Felipe Tewes, jedan od Netflixovih direktora, izjavio je da je ta kuća ponosna što su upravo oni dobili prava na to da posljednji roman slavne Elene Ferrante pretoče u seriju. 'Njezine knjige inspiriraju i očaravaju ljude u Italiji i diljem svijeta. Jedva čekamo podijeliti ovu jedinstvenu priču sa svjetskom publikom', rekao je Tewes.