GOOGLE KARTA

Obiđite rutu Kerouacova romana 'Na cesti'

18.02.2014 u 14:50

Bionic
Reading

Jeste li ikada poželjeli poći putem omiljenog lika nekog književnog djela? Ako poželite poći stazama Sala Paradisea, junaka romana 'Na cesti' Jacka Kerouaca, sada to možete učiniti uz pomoć detaljnog vodiča i Googleovih Karata

'Sve što mu je trebalo bio je jedan kotač u ruci i četiri na cesti... znao je da će cesta postati još zanimljivija, posebno ona ispred nas, uvijek ona ispred nas... jer još nas je čekao dug put, ali nema veze, cesta je život...', neke su od misli iz slavnog djela 'Na cesti' bitnika Jacka Kerouaca.

U djelu naslovljenom 'On the Road for 17527 Miles' (Na cesti 28206,972 kilometara) njemački student Gregor Weichbrodt rekonstruirao je Kerouacovo putovanje diljem SAD-a, zabilježio sve stanice njegova alter ega Sala Paradisea u Google Karte i objavio detaljan vodič na 45 stranica.

Knjigu je objavio o svom trošku, a kako ističe za Guardian, zasad je prodao šest primjeraka.

Weichbrodtov vodič vjerno prati poglavlja knjige i svima željnima malo bitničke pustolovine omogućava precizan obilazak rute Jacka Kerouaca.
'Za mene je to koncept, ideja. Da je Kerouac imao GPS, sigurno bi se osjećao manje slobodnim', rekao je mladi autor zaključivši da na putovanje od kojeg očekujemo spiritualno iskustvo ne preporučuje ovakvu hrpu uputa.