PICASSOVA MUZA

O Dori Maar kroz knjigu i film

27.04.2015 u 14:15

Bionic
Reading

Predstavljanje novog romana Slavenke Drakulić Dora i Minotaur: Moj život s Picassom održat će se u srijedu 29. travnja 2015. u 19 sati u kinu Europa, a prije razgovora o romanu pretpremijerno će biti prikazan dokumentarni film Željka Senečića Dora Maar.

O Dori Maar i knjizi Dora i Minotaur: Moj život s Picassom govorit će Slavenka Drakulić i Željko Senečić. Razgovor će moderirati Seid Serdarević, a ulomke iz romana čitat će Judita Franković.

Događanje je organizirano u okviru manifestacije Rendez-vous, festivala Francuske u Hrvatskoj. Ulaz je besplatan, no želite li prisustvovati, na vrijeme osigurajte ulaznice putem e-maila promocija@fraktura.hr.

Dora i Minotaur Slavenke Drakulić

Pablo Picasso, najveći slikar dvadesetog stoljeća, i Dora Maar, njegova muza, fotografkinja, umjetnica, žena na plaži i žena koja plače – kakav je bio njihov ljubavni odnos u burnim godinama od predvečerja Drugoga svjetskoga rata do njegova kraja, u najvažnijemu slikarskom razdoblju slavnoga umjetnika? Dora i Minotaur veličanstven je portret žene koja je doživjela slom dijeleći život i ideale sa strastvenim genijem, roman koji nijednoga čitatelja, a pogotovo čitateljicu neće ostaviti ravnodušnim prodirući duboko u psihu najvećih umjetnika, koje osjećamo kao svoje životne suputnike i supatnike, navodi se u opisu romana.