'ANĐELOVA IGRA'

Novi roman Carlosa Ruiza Zafóna na hrvatskom

17.04.2009 u 09:32

Bionic
Reading

Novi roman španjolskog pisca Carlosa Ruiza Zafóna 'Anđelova igra' u Hrvatskoj izlazi na Svjetski dan knjige, 23. travnja, godinu dana nakon španjolske premijere

Zaprešićka izdavačka kuća Fraktura objavljuje drugi roman hrvatskim čitateljima već dobro poznatog Španjolca, autora bestselera 'Sjena vjetra'.

'Anđelova igra' događa se u Barceloni 1920. Glavni je junak pisac koji danju u napuštenoj palači pod pseudonimom piše senzacionalističke romane, a noću barokne priče o gradskom podzemlju. Jednoga dana dobiva ponudu da napiše roman koji može promijeniti srce i razum i za koji će dobiti bogatstvo, a možda i više. 'Anđelova igra' objavljena je u Španjolskoj u početnoj nakladi od milijun primjeraka. Već prvoga dana prodano je pola milijuna primjeraka što je najbrža prodaja neke knjige ikada zabilježena. Roman je dosad objavljen u Njemačkoj i Italiji, gdje je u prvih mjesec dana u obje zemlje prodano 800 tisuća primjeraka. Prava za prevođenje 'Anđelove igre' dosad su otkupljena u 40 zemalja.

Zafón, rođen 1964. u Barceloni, već je kao 29-godišnjak za svoj prvi roman 'El príncipe de la niebla' dobio je književnu nagradu za mlade i ubrzo objavio romane 'El palacio de la medianoche', 'Las luces de septiembre' i 'Marina'.

Živi u Los Angelesu, radi kao scenarist i piše za španjolske dnevne novine El País i La Vanguardia. Godine 2002, u Španjolskoj je postao književnom senzacijom, a njegov roman 'Sjena vjetra', čija se radnja odvija u Barceloni 50-ih godina 20. stoljeća, proglašen je knjigom godine.