MARTINU NE IDE PISANJE

Nove 'Igre prijestolja' prvo će se gledati, a tek onda čitati

04.01.2016 u 18:02

Bionic
Reading

Izlazak romana 'Vjetrovi zime', šestog nastavka sage 'Pjesma leda i vatre' trebao se podudarati s datumom lansiranja nove televizijske sezone ove popularne franšize u travnju, no autor George R. R. Martin knjigu nije završio pa njezino objavljivanje nije moguće prije početka prikazivanja televizijskog serijala

Iako kaže da ima dosta napisanog, stotine stranica i desetke poglavlja, Martin kaže da je svejedno mjesecima daleko od završetka pisanja nastavka, i to uz uvjet da mu pisanje dobro ide.

'Vjerujte mi, ispisivanje tih riječi nije mi činilo nikakav užitak. Ako ste razočarani, vjerujte da niste usamljeni. Moji su urednici i izdavači razočarani, HBO je razočaran, moji agenti, strani izdavači i prevoditelji su razočarani... No ničije razočaranje nije veće od moga', napisao je Martin na svom blogu i priznao da je zapao u kreativnu krizu.

'Knjiga nije gotova niti je vjerojatno da će biti gotova sutra ili sljedećeg tjedna. No ruku na srce, pisanje ponekad ide dobro, a ponekad ne, a za mene je to vrijedilo i kad sam bio u dvadesetim godinama', priznao je Martin.

Prema pisanju britanskog Independenta, šesta sezona popularne HBO-ove TV serije koja se temelji na Martinovim knjigama već je snimljena, a pisac priznaje da je vrlo čudno što će se s radnjom prije upoznati gledatelji televizijske serije nego čitatelji njegovih knjiga.

No Martin otkriva i da će se knjiga 'Vjetrovi zime' i šesta sezona serije razlikovati pa neke od spojlera koji će se moći vidjeti u seriji neće se čitati i u knjizi. Do razilaženja je došlo u već napisanom, a nastavit će se i u nastavku pisanja knjige.