novi projekt Saše Anočića

Nova predstava Teatra EXIT: Stiže 'GospOUdinNOUbadi'

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 30.11.2019 00:00
  • Objavljeno 30.11.2019 u 00:00
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Kad se spomenu Teatar Exit i Saša Anočić, svaki ljubitelj kazališta ima asocijaciju na jednu od najuspješnijih i najnagrađivanijih kazališnih predstava u Hrvatskoj - 'Kauboje'. Sada najavljuju novu kazališnu poslasticu. Pretpremijera predstave zakazana je za 27. studeni u 20 sati, a premijera za 30. studenog u 20 sati

GospOUdinNOUbadi predstavnik je svih malih ljudi koji u cijelom ovom besmislu koji nas okružuje, ne traži samo ono čega nema (smisao), nego se usuđuje tražiti nešto više – život barem donekle dostojan čovjeka. Naš mali, veliki junak ostaje u istom danu i bez posla i bez djevojke, a vrlo brzo će ostati i bez svoje i mamine kućice ukoliko ne dostavi potrebnu dokumentaciju da je ta kućica baš njegova.

Stisnut je uz rub jer je oko na kućicu bacio lokalni tajfun Grabijel Gramzivić. GospOUdinNOUbadi prisiljen je na posljednju bitku u svom malom životu, bitku protiv moćnih neprijatelja poput birokracije, nepotizma i naročito opasnog gospodina Nihilizma. Hoće li u toj bitci pobijediti ili će postati još jedan broj u nizu koji je izgubio baš sve?! Smijući se besmislu možemo li se nadati da će bar jednom u životu pobijediti mali čovjek? Pa makar to bilo u kazališnoj predstavi, stoji u najavi.

Tekst i režija: Saša Anočić

Igraju: Karlo Bernik, Domagoj Ivanković, Jasmin Novljaković, Saša Anočić

Kostimografija: Jasminka Petek Krapljan

Scenografija: Jelena Sušac

Glazba: Matija Antolić

Dizajn propagandnog materijala: Marin Mimica

Fotografije: Rafael Anočić

Predstava je nastala u suradnji sa Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!