održana je vritualno

'Nomadland' najbolji film BAFTA-e, na dodjeli odana počast princu Philipu

11.04.2021 u 23:00

Bionic
Reading

Američka drama 'Nomadland' koja prati ljude koji su odlučili živjeti u kombiju, velika je pobjednica BAFTA-e održane u nedjelju, a osvojila je nagradu za najbolji film, najbolju režiserku, kineskinju Chloe Zhao i glavnu glumicu, Frances McDormand

Dodjela Filmskih nagrada Britanske akademije (BAFTA) održana je vritualno tijekom dviju večeri, a nominirani su zbog pandemije na svečanosti sudjelovali putem videa.

Izvor: Društvene mreže

No, filmske zvijezde Hugh Grant i Priyanka Chopra Jonas osobno su se pojavili u londonskoj dvorani Royal Albert Hall, dok su se glumice Renee Zellweger i Anna Kendrick priključile iz studija u Los Angelesu.

Kao izvanredno britansko djelo proglašen je film 'Promising Young Woman' koji naglašava važnost #metoo pokreta, a osvojio je nagradu za najbolji originalni scenarij. Akademija je također odala počast princu Philipu, suprugu kraljice Elizabete, koji je umro u petak u 99. godini života. Philip je imenovan prvim predsjednikom BAFTA-e 1959. Njegov unuk, princ William, trenutni je predsjednik.

Filmski veteran Anthony Hopkins pobijedio je u kategoriji glavnih glumaca, a nagradu je osvojio za ulogu dementnog muškarca u filmu 'Otac' (The Father).