KONCERT U HARD PLACEU

Nashville Pussy u Zagrebu: Sto minuta paljbe

24.07.2019 u 10:05

Bionic
Reading

Članovi benda bili su prilično opušteni, djelovali su odmorno i raspoloženo te odsvirali svoje bez bisa, ali i toliko uvjerljivo da nastupu nije nedostajala nijedna dodatna minuta

Nashville Pussy (bend nije iz Nashvillea, nego iz Atlante) redovito održava europske turneje, pritom ne propuštajući nastupe u Hrvatskoj. Tako su ovdje svirali četiri godine zaredom, a i prije su održali nekoliko koncerata. Lani su nastupali u Puli, a u utorak 23. srpnja treći su put svirali u Hard Placeu u Zagrebu.

Stamena front-linija koju tvore pjevač i gitarist Blaine Cartwright, poznat i kao lider kultnog cowpunk benda Nine Pound Hammer, jedna od najboljih r'n'r gitaristica Ruyter Suys i basistica Bonnie Buitrago nisu propustili prirediti svoj rock'n'roll show pomoću novog im bubnjara Bena Thomasa.

Nashville Pussy u Zagrebu Izvor: tportal.hr / Autor: Bojan Mušćet

To podrazumijeva stominutnu razornu tutnjavu na tragu Motorheada (a Nashville Pussy bio je jedan od najdražih bendova pokojnog Lemmyja), kolekciju rifova preuzetih iz kajdanke AC/DC-a, furioznost Ramonesa i čvrstinu Lynyrd Skynyrd gotovo bez sekunde predaha. Na tome nastupu predstavili su vrlo dobar aktualni album 'Pleased To Eat You' i pokazali najviše dosad u Hard Placeu, premda je bilo najmanje posjetitelja – dvjestotinjak. Možda su upravo zbog toga članovi benda bili prilično opušteni, djelovali su odmorno i raspoloženo i odsvirali svoje bez bisa, ali i toliko uvjerljivo da nastupu nije nedostajala nijedna dodatna minuta.

Od uvodnog ranog hita 'Pussy Time', preko himničnog songa 'Go Home and Die' i obrade skladbe Stevea Earlea 'CCKMP' (obje s aktualnog albuma), do razorne uspješnice 'Why Why Why' s dugim bubnjarskim uvodom i eksplozivnom produljenom verzijom skladbe 'Go Motherfucker Go', Nashville Pussy održali su poučnu lekciju o esencijalnosti rock'n'rolla na odgovarajućem mjestu, u zvučnim uvjetima pravog rock kluba kao što je Hard Place.

Izvor: Društvene mreže / Autor: witchhunter63 Heavy

Odsvirali su šest skladbi s novog albuma koje su na neki način bile vezivno tkivo s njihovim starim repertoarom, pa smo umjesto povremenog gitarskog razvlačenja i gitarskih eskapada Ruyter Suys doživjeli prilično koncizniji nastup. Dakako, nije se moglo bez boce Jacka Danielsa i ritualnog ispijanja iz šešira, no takvi mali scenski zahvati ono su što publika voli, pa makar gledala bend više puta.

Ovim nastupom Hard Place zaključio je svoju radnu sezonu, a ako i sljedeće godine prizovu Nashville Pussy, to sigurno neće biti promašaj.