28. srpnja

Kantautorska zvijezda Devendra Banhart dolazi u Šibenik

16.04.2024 u 11:50

Bionic
Reading

Glazbenik koji je zbog kombiniranja folka, indieja te latinskih utjecaja dobio nadimak 'otac freak folka', u Šibeniku će predstaviti svoj jedanaesti studijski album 'Flying Wig'

Barnhart je rođen u Texasu, odrastao u Venezueli, a s 14. godina preselio se u Los Angeles. S glazbom je počeo eksperimentirati tijekom studija na Art Institutu u San Franciscu. Nakon napuštanja studija, ljeto 2000. proveo je u Parizu gdje je, između ostalog, bio i predizvođač grupi Sonic Youth. Po povratku u SAD otkrio ga je Michael Gira i za njegovu je diskografsku kuću objavio prvijenac 'Oh Me Oh My'.

Kako je interes glazbene industrije sve više rastao, najprije je potpisao za XL Recordings, a potom i za još veći Warner. Uslijedila su četiri albuma na kojima umjetničku vrijednost prati i značajan komercijalni uspjeh, a zahvaljujući vezi s glumicom Natalie Portman, Devendra postaje metom paparazza i vrućom temom trač magazina širom svijeta. Prekidom veze s Natalie ponovno se nalazi u fokusu u prvom redu glazbenih medija. Dosad je surađivao s imenima kao što su Antony and the Johnsons, Beck, Vashti Bunyan, Os Mutantes, Swans, Vetiver, Gilberto Gil, Caetano Veloso i David Byrne...

Paralelno s glazbom, Banhart je sve ove godine njegovao i svoju strast prema slikarstvu. Tako je između ostalih svoje crteže izlagao na The Art Basel Contemporary Art Fair u Miamiju, u The San Francisco Museum of Modern Art, u The Palais des Beaux-Arts u Bruxellesu te u Los Angeles’ Museum of Contemporary Art. Poznato je da je naslikao omote većine svojih diskografskih izdanja, a 2010. za omot albuma 'What Will We Be' bio je nominaran i za nagradu Grammy.

Izvor: Društvene mreže

Za Banhartov nastup publiku će zagrijati njemački trio The Zenmenn, bend poznat po kombiniranju kompleksnih indie pop melodija koje su istovremene zarazne i strastvene. Njihov eksperimentalni stil koji integrira elemente elektroničke glazbe stvara zvuk koji je istovremeno suvremen i klasičan te očarava slušatelje diljem svijeta. The Zenmenn se pritom kao izvođač stalno razvija i pomiče granice popa i indie popa.

Prvi set ulaznica dostupan je od četvrtka, 18. travnja u 12 sati po cijeni od 35 eura, a nakon toga cijena će iznositi 40 eura.

Ulaznice će prva 24 sata biti dostupne isključivo korisnicima Mastercard kartica u sustavu Eventim, a svi ostali do njih mogu od petka, 19. travnja u sustavu Eventima i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen u Šibeniku.