KAZALIŠNI BEND U KEREMPUHU

Nakon šest godina glazbenog lutanja zapeli na narodnjacima

24.11.2015 u 15:04

Bionic
Reading

Najnoviji premijerni naslov zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh bit će u subotu 28. studenoga predstava "(B)luzeri narodnjaci" kazališnog benda Chishche Lishche, koja kao satiričnu bazu uzima žanr narodnjačke glazbe.

Kako se ističe u najavi, riječ je o novom satiričnom showu koji je kazališni bend Chishche Lishche napravio za Kerempuhovu noćnu scenu, referirajući se, nakon šest godina "lutanja" po glazbenim žanrovima, "na još jedini preostali nepokoreni žanr: 'narodnjake'".

"Upravo to je glazbena baza novog satirično-bezizlaznog 'showa' iz radionice jedinog hrvatskog stalnog kazališnog benda. Inspirirani Rat Packom, Monty Pythonom i kafanskom pijankom, '(B)luzeri narodnjaci' nude drugačiji oblik zabave u zagrebačkom noćnom životu", stoji u najavi.

Show izvode Mia Anočić-Valentić, Filip Detelić, Ivan Đuričić, Hrvoje Kečkeš, Mario Mirković i Luka Petrušić, po tekstu koji je napisao Đuričić i na glazbu Marija Mirkovića, dvojcu koji također potpisuje i režiju te oblikovanje svjetla. Kostimografkinja je Vedrana Rapić.

"Poznate melodije rastvorit će se pred vama u obradi benda Chishche Lishche s potpuno novim stihovima koji će vas nasmijati, a možda i potaknuti da naručite nešto oštro na šanku još za vrijeme predstave", dodaje se u najavi.