PREDBOŽIĆNA AKCIJA

Naklada OceanMore darovala knjige učeničkim domovima

16.12.2016 u 15:19

Bionic
Reading

Zagrebački nakladnik OceanMore pridružio se donacijama potrebitima u predbožićno vrijeme, humanitarnom akcijom doniranja knjiga trima učeničkim domovima u Zagrebu i Rijeci, čime su fondovi biblioteka tih odgojno-obrazovnih ustanova prošireni za po dvadeset knjiga različitih žanrova, namijenjenih raznim čitateljskim uzrastima.

"U prebožićno vrijeme, kad se treba sjetiti najbližih, ali i svih onih koje želimo usrećiti, nakladnička kuća OceanMore donirala je knjige trima učeničkim domovima i njihovim štićenicima", stoji u priopćenju.

U svakom od tri paketa uručena 15. prosinca Učeničkim domovima Marije Jambrišak i Dore Pejačević u Zagrebu, te Učeničkom domu Kvarner iz Rijeke, sadržano je dvadeset knjiga najrazličitijih profila i prikladnih raznim uzrastima.

Tako su se u paketima, među ostalim, našli romani "Upomoć, molim oprost!" poznatog francuskoga spisatelja Frederica Beigbedera i "Ostatak" nagrađenog Toma McCarthyja, publicistički naslovi poput "Izgubiti se" Kathrin Passig i Aleksa Scholza, kratke priče "Noć, svjetla" hvaljenog njemačkog pisca Clemensa Meyera, ali i popularne knjige iz serijala o šopingholičarki Sophie Kinselle.

"Odlučili smo darovati tri učenička doma i dodatno uložiti u njihovo znanje jer je cilj odgojno-obrazovnog rada tih ustanova izgraditi učenike u humane, samostalne, sposobne i uspješne osobe na korist svojoj okolini i cijeloj zajednici, na čemu domovi za učenike diljem cijele Hrvatske rade svaki dan. Dobre i kvalitetne knjige u tom im procesu svakako mogu pomoći", poručuju iz Naklade OceanMore.