U GALERIJI BAČVA

Najbolje od ilustracije na festivalu 36 Mountains u Zagrebu

30.08.2018 u 08:42

Bionic
Reading

Četvrto izdanje međunarodnog festivala ilustracija 36 Mountains održat će se od 6. do 9. rujna u Galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu, a predavanja, radionice i izložba grafika održat će se i u galeriji Oris, što je novost ovogodišnjeg programa

Radove će predstaviti ukupno 28 autora, od toga njih 22 odabranih na javnom natječaju za sudjelovanje na izložbi, koji dolaze iz Hrvatske, Francuske, Italije, Danske, Nizozemske, Srbije, Crne Gore i Slovenije te još šestero pozvanih, umjetnica Natalija Škalić, grafiter Sarme, dizajner i ilustrator Ivo Matić, strip-autorica Ivana Armanini, ilustratorica Lisa Laubreaux i akademski slikar Damir Sobota.

  • +4
36 Mountains 2018. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: 36 Mountains

Organizatorica festivala je Jelena Bando, koja je bila i u sastavu ovogodišnjeg žirija, uz ilustratoricu Klaru Rusan KLARXY i likovnog kritičara Marka Goluba.

'Temelj 36 Mountains festivala je njegova posvećenost crtežu i ilustraciji, a glavni mu je dio blok izrađen u japanskom stilu kojeg svaki autor popunjava prema svojoj viziji. Izuzetno sam sretna što je javnost tijekom poteklih godina iskazala tako velik interes za ovim oblikom umjetnosti', rekla je Bando.

Dio programa festivala posvećen je predavanjima koja u ovom izdanju 7. rujna drže grafiter Lonac, sarajevska umjetnica Imelda Ramović, grafički dizajner i ilustrator Srđa Dragović te kreativni direktor iz agencije 404 Fran Mubrin.

Također, svi zainteresirani moći će posjetiti i kreativne radionice koje će se održavati 8. rujna, a sve dodatne informacije potražite na službenoj stranici festivala.