GODIŠNJA IZLOŽBA

Najbolje domaće karikature na jednom mjestu

31.10.2013 u 08:00

  • +2

Izložba karikatura u galeriji Zvonimir

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hrvatsko društvo karikaturista

Bionic
Reading

Godišnja izložba karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista otvara se 5. studenoga u galeriji Zvonimir te donosi oko 120 radova poznatih domaćih umjetnika

Početkom listopada u Metropolitan Municipality Humor and Caricature Centreu u središtu Istanbula otvorena je izložba kojom su se hrvatski karikaturisti predstavili u Turskoj. Najkvalitetniji dio izložbe iz Turske može se vidjeti na izložbi članova Hrvatskog društva karikaturista.

Na izložbi se predstavlja 52 člana društva s oko 120-ak radova, a mogu se pogledati radovi Ote Reisingera, Srećka Puntarića, Petra Pismestrovića, Nika Titanika, Nikole Listeša, Miroslava Gerenčera, Žarka Luetića, Ivana Haramije i velikog broja drugih kvalitetnih autora. Izložbu prati katalog, koji će se dijeliti posjetiteljima izložbe.

Hrvatsko društvo karikaturista je osnovano 1985., okuplja gotovo sve hrvatske karikaturiste s ciljem da pomogne svojim članovima u razmjeni informacija i iskustava, promicanja karikature u Hrvatskoj, te promicanja hrvatske karikature u svijetu. Hrvatski autori su sudjelujući na brojnim svjetskim festivalima karikature osvojili niz značajnih nagrada i priznanja te tako doveli hrvatsku karikaturu u sam vrh europske i svjetske karikature.

Izložba će biti otvorena do 15. studenog ove godine.