DAN ZA STUDOŠE

Na Sajmu stipendija čak 70 programa

19.10.2009 u 13:23

Bionic
Reading

Sajam stipendija u srijedu, 21. listopada, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici od 10 do 18 sati predstavit će 70 programa stipendiranja putem kojih se dodjeljuje više od 4.000 stipendija

Sajam stipendija središnji je nacionalni događaj u području visokog obrazovanja na kojem će 39 uglednih hrvatskih i inozemnih institucija predstaviti 70 programa financijske potpore dostupnih hrvatskim građanima za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Putem ovih programa dodjeljuje se više od 4.000 stipendija, od kojih oko 800 za studij u inozemstvu te ostatak za studij u Hrvatskoj. Očekuje se da će Sajam stipendija 2009. otvoriti ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Radovan Fuchs, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš te gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, a otvorenju će prisustvovati i veleposlanici SAD-a i pojedinih zemalja Europske unije.

Sajam stipendija 2009. događaj je koji promiče širenje pristupa visokom obrazovanju i poticanje međunarodne mobilnosti hrvatske akademske zajednice putem programa stipendiranja, te je najveći događaj ove vrste u Hrvatskoj. Sajam podupiru sve nadležne institucije, uključujući Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH, Rektorski zbor visokih učilišta RH, Agenciju za mobilnost i programe EU te Agenciju za znanost i visoko obrazovanje. U partnerstvu s navedenim institucijama u sklopu ovogodišnjeg Sajma Institut za razvoj obrazovanja uvodi novinu koja se odnosi na održavanje okruglog stola na temu 'Povećanje akademske mobilnosti u Hrvatskoj'.

Za sve one koji nisu u mogućnosti posjetiti Sajam, na dan otvaranja Sajma bit će pokrenut i online Sajam stipendija na www.stipendije.info, na kojemu će biti dostupne sve informacije o izlagačima i predstavljenim stipendijama.