OD KOLIJEVKE PA DO GROBA

Muzej prekinutih veza ima novi postav

Muzej prekinutih veza

Muzej prekinutih veza

Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan

Muzej prekinutih veza na zagrebačkom Gornjem Gradu ima novi postav. Upravo zbog toga prvi put od otvaranja 2010. zatvorio je vrata na tri dana. Dosadašnji postav pokrivao je različite aspekte prekida, a novi širi priču, kaže nam jedan od osnivača i autora Dražen Grubišić

'Ovaj novi postav pokriva od dječjeg doba do starosti, i ljubavno poslovne veze i školske, penzionerske. Specifično je nešto što nismo imali ranije, a to su odnosi djeca-roditelji', rekao je Grubišić.

Muzej prekinutih veza posvećen je neuspješnim ljubavnim vezama. U njemu su izloženi osobni predmeti koje su ostavili bivši ljubavnici, a popraćeni su kratkim opisima. U početku je ovo bila putujuća zbirka doniranih predmeta, da bi se nakon nekog vremena smjestio na trajnoj lokaciji u Zagrebu.

Muzej je projekt dvoje umjetnika iz Zagreba - filmske producentice Olinke Vištice i akademskog slikara Dražena Grubišića. Njih su dvoje bili u vezi od 1999. do 2003. godine, a nakon što su prekinuli nisu znali što da naprave sa svim stvarima koje su im preostale nakon veze.

Inače, samo lani Muzej bilježi 62.000 posjetitelja. Vrlo brzo su postali turistička atrakcija i nezaobilazno mjesto za sve koji dođu u Zagreb.

Radno vrijeme muzeja je od 9-21 sati, a u ljetnim mjesecima od 9-22.30 sati. Cijena je 20 kuna za studente i umirovljenike, 25 za ostale, a djeca do 12 godina imaju slobodan ulaz.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!