'MORAM OD NEČEGA ŽIVJETI'

Mucalo zarađuje kao meštar karnevala

27.06.2010 u 10:12

Bionic
Reading

Duško Mucalo od studenog bi trebao početi raditi kao intendant splitskog HNK. No, kako sam kaže, do tada mora od nečega živjeti, pa je tako odradio gažu kao meštar primoštenskog karnevala

Sam izbor Duška Mucala za intendanta splitskog HNK podigao je dosta prašine, a sada se mnogi pitaju: zašto intendant kazališta radi kao meštar karnevala?

Odgovor je jednostavan: prva plaća od HNK Mucalu stiže tek u studenom, a do tada mora nekako preživjeti. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, za gažu meštra karnevala primio je 1.500 eura.

'Već slutim da bi se razni kulturni uglednici opet mogli dići na noge zato što u Primoštenu vodim karneval. A ja ih pitam, bih li možda sada, kada će me Gradsko vijeće predložiti za intendanta, trebao otkazati sve unaprijed dogovorene nastupe i do 1. studenoga, datuma kada ću u teatru primiti prvu plaću, živjeti od zraka i proučavanja njihovih napada na mene', pita se Mucalo.

Mucalo planira do studenoga nastupiti i na Splitskom festivalu zabavne glazbe, a, kako kaže, ne namjerava se ostaviti glazbe ni kad počne raditi kao intendant kazališta.

'Zbog kazališta se najesen opraštam od koncerata, ali ne i od pisanja glazbe. Osim pjesama, već godinu dana radim i na jednom mjuziklu, volio bih to dovršiti. Postoji li šansa da se jednog dana taj mjuzikl postavi na pozornicu splitskog HNK? Ne znam, to je daleka budućnost, prvo ga moram napisati. Ali život me naučio da je sve moguće. Jednog dalekog dana, tko zna', rekao je Mucalo.