PREMIJERA 'BORN TO PLEASE'

Može li solo izvođač u kazalištu napraviti spektakl?

20.10.2015 u 13:20

Bionic
Reading

Novi autorski projekt Saše Božića 'born to please', koji će premijerno biti izveden u srijedu, 21. listopada, u Polukružnoj dvorani Teatra &TD, propituje može li solo izvođač u susretu s publikom izraziti i reprezentirati uzbuđenje velikih, spektakularnih, internacionalnih događanja

'born to please' kazališni je performans za četiri vrlo različita izvođača: Natašu Dangubić, Ivanu Krizmanić, Jerka Marčića i Marka Jastrevskog. Oni se okušavaju u njima nepoznatom izričaju pjevanja.

Radi se o nizu solo izvedbi u kojima glumci, koji nisu vični glazbenom izričaju, pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe. Naglasak je na komičnom, a ne ciničnom aspektu imitacije kao forme.

'born to please' zabavlja (sebe i publiku) pitanjem može li solo izvođač u susretu s publikom izraziti i reprezentirati uzbuđenje velikih, spektakularnih, internacionalnih događanja koji uključuju samu ideju superlativa zabave i zabavljaštva (Eurovizija, San Remo, MTV Awards).

Kakav se afektivni odnos razvija između gledatelja i izvođača u titanskom naporu da se uprizori nemoguće, pritom mislimo na: raskoš i produkciju koncertnih događanja, koje sebi suvremeno istraživačko kazalište ne može priuštiti.

Za kostime i scenu zadužena je Zdravka Ivandija, za svjetlo Marino Frankola, a ton Damir Šimunović. Predstava je rađena u koprodukciji Sveučilišta u Zagrebu, Studentskog centra, Kulture promjene, Teatra &TD, de facta i Art Radionice Lazareti.

Ulaz na premijeru moguć je samo uz pozivnicu. Redovitu izvedbu možete pogledati već sutradan, a ulaz na nju naplaćuje se 25 i 50 kuna. Početak predstave oba dana je u 20 sati.