STREET ART U ŠUMI

Mladi umjetnici slikaju galeriju na Sljemenu

03.10.2012 u 13:08

Bionic
Reading

Treću godinu zaredom JETI ART PROJEKT otvara snowboard sezonu na Sljemenu neobičnom galerijom ulične umjetnosti u šumi i ekološkim radnim akcijama: cilj projekta je organizirati vrstu muzeja na otvorenom kojim će prirodni okoliš Medvednica - Sljeme postati alternativno stanište ulične umjetnosti

Snowboard klub Jeti i Udruga mladih muzeologa Kontraakcija pozivaju sve zainteresirane na predstavljanje JETI ART PROJEKTA u subotu, 6. listopada od 11 sati na Sljemenu. Lokacija na kojoj se projekt održava je šumarak između početka Crvenog i Bijelog spusta na samom vrhu Sljemena.

Treću godinu zaredom JETI ART PROJEKT otvara sezonu na Sljemenu neobičnom galerijom street arta u šumi i ekološkim radnim akcijama. Projekt je nastao unutar Snowboard kluba Jeti koji intenzivno koristi sadržaje i određene prostore u sklopu Parka prirode Medvednica, a ove mu se godine pridružila Udruga mladih muzeologa Kontraakcija. Kroz partnerstvo, projekt je osmišljen kao spoj umjetnosti, ekologije i sporta.

Četvero mladih umjetnika – Lonac, Nindža Tiger, PekmezMed i R2D2 - dobilo je zadatak oslikati četiri zida kućica Snowboard kluba Jeti na Sljemenu. Iako dislocirani od svog uobičajenog radnog ambijenta, njihov će se proces rada moći pratiti cijeloga dana, jer se u alternativnoj galeriji - 'galeriji u šumi' - osim finalne izvedbe ukazuje i na sam proces izrade, vrijeme i trud uložen u produkciju. Ostatak posjetitelja, slučajnih i namjernih, predat će se  čišćenju šume na samom vrhu Medvednice.

Kao jedan od ciljeva projekta jasno se postavio i zahtjev da se ukaže na potrebu stvaranja svijesti o zaštiti prirode na Sljemenu. Umjetničke radove i radne akcije popratit će DJ Bizzo Brigante & DJ M.I.L.E

Više informacija potražite na internetskim stranicama: www.jeti.hr ili