nagradnjača

Mladi talenti u regionalnom ciklusu Točka-Tačka-Pika

05.02.2013 u 14:25

Bionic
Reading

U petak, 8.2.2013, u regionalnom ciklusu Točka-Tačka-Pika uz orkestar Zagrebačke filharmonije gostuju mladi venezuelanski dirigent Rafael Payare, sopranistica Marija Kuhar Šoša, bariton Ipča Ramanović i violončelist Jasen Chelfi, a tportal.hr vam za tu prigodu daruje 3x2 ulaznice

Rafael Payare, pobjednik je Dirigentskog natjecanja Nicolai Malko 2012.g., na kojem pobjednik kao jednu od nagrada dobiva i mogućnost nastupa sa 20 najboljih europskih orkestara, među njima i sa Zagrebačkom filharmonijom. Mladi Payare pobijedio je u oštroj konkurenciji najvećih dirigentskih nada.
U ljeto 2012. debitirao je uz Filharmonijski orkestar Kopenhagena na Festivalu Tivoli, što je rezultiralo ponovnim pozivom za debitantski nastup na Festivalu Lorina Maazela u Castletonu(srpanj 2012.g.).

Sopranistica Marija Kuhar Šoša diplomirala je glazbenu kulturu i pjevanje (2006.) na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu Lidije Horvat-Dunjko.
Godine 2005. osvojila je tri posebne nagrade na Međunarodnom pjevačkom natjecanju u Passau. Iste godine osvojila je prvu nagradu na Prvom natjecanju mladih pjevača Društva pokrovitelja HNK-a u Zagrebu i Udruge Vero Vision.
2009. godine osvojila je Nagradu Zagrebačke filharmonije za najboljeg mladog glazbenika godine. Članica je društva Hrvatskih glazbenih umjetnika i Hrvatske zajednice slobodnih umjetnika.

Ipča Ramanović od 2003. do 2005. studirao je na muzičkim akademijama u Beogradu i Novom Sadu gdje je bio član Opernog studija i pjevao na mnogobrojnim koncertima sa akademskim orkestrima. Nakon toga nastavio je svoje studije u klasi Leandre Overman na Muzičkoj akademiji u Vircburgu. Bio je pobjednik na brojnim natjecanjima i dobitnik je nagrada poput: prve nagrade na državnom natjecanju u pjevanju u Beogradu 2004., prve nagrade na Natjecanju Armin Knab u Vircburgu 2007., prve nagrade na Međunarodnom glazbenom festivalu u Berlinu 2009. Njegovi prvi kazališni angažmani počeli su u Bilefeldu. Godine 2011. pjevao je na uvodnom koncertu u okviru Festivala Julijan Rachlin u Dubrovniku sa Beogradskom Filharmonijom pod vodstvom Zubina Mehte.

Jasen Chelfi osnovnu i srednju glazbenu školu završio je u klasi Dobrile Berković Magdalenić. Zagrebačku Muzičku akademiju upisao je 1997. u klasi prof. Nikole Ruževića, a studij završava 2001. u klasi prof. Andreja Petrača. Tijekom svog glazbenog obrazovanja usavršavao se kod Valtera Dešpalja, Ralpha Kirschbauma, Stevena Isselisa, Silvie Sondeckiene, Davida Grigorijana, Vladimira Perlina, Eleonore Schoenfeld, Leslie Parnasa, Jens Peter Maintza, Phillipa Mullera, Borisa Pergamenchikova i drugih.
Od 2002. godine član je Zagrebačke filharmonije, a od 2004. godine vođa violončela. Kao komorni i solistički glazbenik dobitnik je brojnih nagrada. Djeluje u ansamblu Cantus i ansamblu Acoustict Project.

Ulaznice su osvojili:

Mira Turopoljac
Nevena Miljuš
Opačak Ivan

Koncertna večer započet će (i završiti) u opernim tonovima i bojama: Mozartovim Don Govannijem, nastaviti Donizettijevim Don Pasqualeom, Mercadanteovom Fantazijom na temu iz opere Lucia Di Lammeromoor, Donizettijevom Luciom Di Lammermoor, a u finalu zaključiti popularnim Gounodovim Faustom.

Stoga što više reći nego da Vas "Bezbroj glazbenih doživljaja" očekuju u petak, 8.2. u regionalnom ciklusu Točka-Tačka-Pika. Ne propustite!