KULTURNA POLITIKA

Mladež HDZ-a odbila Frljićev poziv na raspravu

26.01.2016 u 10:03

Bionic
Reading

Riječki HNK Ivana pl. Zajca pozvao je mlade političkih stranaka u Rijeci 28. siječnja na predstavu 'Kompleks Ristić' i sudjelovanje na tribini o kulturnoj politici. HDZ-ova mladež poziv je odbila jer ne žele biti u društvu određenih stranaka i braniti se od optužbi koje će 'pljuštati'

Pozivu upućenom prije tjedan dana, kada Vlada RH još nije bila oformljena, odazvali su se Forum mladih SDP-a, Akcija mladih, Laburisti, Lista za Rijeku, pojedini članovi Savjeta mladih Grada Rijeke te članovi Savjeta mladih Grada Krka i potvrdili svoje sudjelovanje.

'Čudnim' spletom okolnosti e-mailovi pojedinih stranaka 'blokirani' su baš u trenutku kada im je stizala pozivnica upućena s e-mail adrese HNK Ivana pl. Zajca.

Pravi razlog izostanka odgovora ostalih stranaka organizatori tribine vide u činjenici da smo u međuvremenu dobili novog ministra kulture koji 'gaji osobite simpatije' prema riječkom HNK i njegovom intendantu pa se pitaju 'imaju li mladi pravo na vlastito mišljenje ili se moraju voditi ideologijama svojih stranaka i za sve tražiti odobrenje glavešina'.

Katolička mladež, kojoj je poziv također upućen, još nije odgovorila, a nakon upornog nazivanja uspjeli su dobiti odgovor HDZ-ove mladeži čiji je stav da ne žele sudjelovati na tribini zbog politizacije, političke demagogije, te da ne žele biti u društvu određenih stranaka i braniti se od optužbi koje će 'pljuštati'.