IZRAZILA SUĆUT

Ministrica Obuljen Koržinek: Zdenku Vučković ćemo pamtiti po vedrini i iskrenosti interpretacije

08.03.2020 u 16:24

Bionic
Reading

Ministrica kulture uputila je izraze sućuti povodom smrti poznate hrvatske glazbenice Zdenke Vučković

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek uputila je u nedjelju 8. ožujka izraze sućuti povodom smrti hrvatske glazbenice Zdenke Vučković 'čije će se ime pamtiti po toplini, vedrini i iskrenosti interpretacije, ali i neraskidivoj vezi s publikom koja je te vrline znala prepoznati'.

'Upućujem izraze najdublje sućuti zbog odlaska naše istaknute glazbenice koja je svojim neprekinutim angažmanu na glazbenoj sceni obilježila i doprinijela raznolikosti hrvatske kulture. Uz njezine pjesme poput 'Moja mala djevojčica', 'Zeko i potočić' ili 'Zagreb, Zagreb' odrasle su mnoge generacije, a njezina dugogodišnja karijera ostala je zabilježena i brojnim nastupima na festivalima u Zagrebu i Opatiji', stoji u sućuti ministrice kulture.

Zdena Vučković bila je prava tinejdžerska pop zvijezda 1960-ih, koja je žarila i palila po tadašnjoj estradi čitavu jednu dekadu i bila visokotiražna Jugotonova zvijezda.

Godine 1963. pobijedila je na Zagrebačkom festivalu s pjesmom 'Zagreb, Zagreb' ('Vraćam se, Zagrebe, tebi'), koja je nakon toga bila nešto kao neslužbena himna grada Zagreba.