PODUZETNIŠTVO U KULTURI

Ministarstvo kulture podijelilo dva milijuna kuna na 62 projekta

27.07.2017 u 15:32

Bionic
Reading

Ministarstvo kulture odobrilo je 62 programa i projekata poduzetništva u kulturi za 2017. godinu, koje će financirati s ukupno dva milijuna kuna.

Na Javni poziv za predlaganje programa poduzetništva u kulturi prijavljen je 161 program, a među njih šezdesetak odabranih veliki je broj onih s područja nakladništva i knjižarstva, te izvedbenih i vizualnih umjetnosti.

Potpore se odobravaju za poslovne aktivnosti subjekata malog gospodarstva koji obavljaju djelatnosti u kulturi, a riječ je o bespovratnim sredstvima za koje su predviđeni iznosi od 20 do najviše 100 tisuća kuna.

Prema rezultatima objavljenim na internetskim stranicama Ministarstva, najveće su iznose dobili programi s područja nakladništva i izdavaštva  koje prolazi kroz krizno razdoblje.

Među ostalima, pulska Castropola trebala bi dobiti 70 tisuća kuna za promotivne i edukacijske aktivnosti, riječki Ex Libris 62 tisuće kuna za projekt "Kako čitamo grad – kolekcije identitetskih proizvoda/suvenira grada Rijeke, Fraktura 60 tisuća kuna za organizaciju i promidžbu književnih događanja, Meandar isto toliko za svoj web projekt, Hena com 50 tisuća kuna za digitalni marketing i promociju na festivalima i sajmovima, a Naklada OceanMore 50 tisuća za "Mikropoduzetništvo u krizi - 15 godina OceanMora".

Odobrene su i potpore Hrvatskom baroknom ansamblu, Glazbenoj školi Ladislav Račić, Plesnom centru TALA, Zagrebačkom plesnom ansamblu, Art magazinu Kontura, Umjetničkoj organizaciji Oaza, dizajnerskom studiju Šesnić&Turković te kazalištima Mala scena, Hotel Bulić, Moruzgva, Smješko,Teatru Rugantino i drugima.