OBJAVLJEN NATJEČAJ

Ministarstvo branitelja sufinancira filmove o Domovinskom ratu

03.06.2016 u 13:49

Bionic
Reading

Na službenim stranicama Ministarstva branitelja objavljen je Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna u ovoj godini

Podnositelji zahtjeva moraju biti pravne osobe koje su registrirane za proizvodnju audiovizualnih djela, nezavisni producenti i redatelji, neovisno o njihovom prethodnom filmskom radu i iskustvu te obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela, prenosi Hrvatski audiovizualni centar.

U Državnom proračunu za 2016. planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 400 tisuća kuna, a po projektu je moguće odobriti najviše do 100 tisuća kuna za jednu fazu predprodukcije, produkcije ili postprodukcije audiovizualnog djela o Domovinskom ratu.

Podnositelj zahtjeva može prijaviti projekt koji je sufinanciran iz drugog izvora u određenom postotku ukupnog iznosa projekta.

Prijave na natječaj otvorene su do 1. srpnja, a detaljnije informacije i obrazac zahtjeva za sufinanciranje projektnih prijedloga mogu se dobiti u Ministarstvu branitelja i na njihovoj internetskoj stranici.