Fahrenheit 11/9

Michael Moore snima dokumentarac o Trumpu: Ima razloga biti zabrinut!

19.05.2017 u 11:48

Bionic
Reading

Angažirani američki redatelj Michael Moore priprema dokumentarni film o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, što je i sam potvrdio na društvenim mrežama, poručivši mu da 'ima razloga biti zabrinut'.

Naziv filma je 'Fahrenheit 11/9', a najavljuje kraj aktualnog američkog predsjednika. Nazivom aludira na film o Bushevim katastrofalnim potezima u Iraku i Afganistanu koji se zvao 'Farenheit 9/11'.

Moore je slavu stekao poznatim dokumentarnim filmom o bivšem predsjedniku Sjedinjenih Država Georgeu Bushu mlađem, no i filmovima o lošoj zdravstvenoj zaštiti u toj zemlji. 

Datum u najnovijem Mooreovu filmu odnosi se na 11. studenoga kad je objavljeno da je Trump pobijedio na izborima. Redatelj smatra da će, kada se njegov film bude prikazivao, 'ovaj kaos biti završen'. 

'Da, radim na filmu kako bih pridonio izlasku iz ovog bordela', tweetao je taj lijevo angažirani javni radnik za časopis Variety. 

'Trump zasad ima prilično snažnu zaštitu, poput teflonske. Što god na njega bacite, on ostane uspravan. Čak i kad bi bio ranjen, ujutro bi ustao i tweetao. No sve će to završiti ovim filmom', kazao je Moore. 

Redatelj je već snimio dokumentarac u trajanju od 73 minute pod nazivom 'TrumpLand', koji je prikazivan samo jednu noć u kinima večer uoči njegova izbora, podsjeća Hollywood Reporter. 

U lipnju prošle godine, Moore je prognozirao izbornu pobjedu Donalda Trumpa. 

Dokumentarni film o Bushu 2004. donio mu je Zlatnu palmu u Cannesu.