U NOVOJ KNJIZI

Mani Gotovac otkriva tajne beskrajno zanimljivog života

01.04.2014 u 14:00

Bionic
Reading

U novoj knjizi 'Ma koji život, ma koji teatar', autorica prepleće teatrološka promišljanja s krajnje intimnim, osobnim doživljajima. Ova strastveno pisana, žanrovski raznolika knjiga dojmljivo je svjedočenje o jednom beskrajno zanimljivom životu provedenom u kazalištu i s kazališnim ljudima

U svojem velikom hitu 'Fališ mi', Mani Gotovac u prvom se redu bavila ljubavlju prema muškarcu svoga života i tragičnim iskustvom majčinske ljubavi. Ljubav prema kazalištu ostala je donekle u sjeni.

Predstavljanje nove knjige 'Ma koji život, ma koji teatar' Mani Gotovac, održat će se 3. travnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, Ulica slobode 2 u Splitu. O knjizi će, uz autoricu, govoriti i urednik knjige Velimir Visković.

Knjiga 'Ma koji život, ma koji teatar' stoga je komplementarna tome velikom hitu, jer je u njoj u prvom planu ljubav prema kazalištu.

Zapisi su različitih žanrovskih karakteristika: ima tu autobiografskih, odnosno dnevničkih fragmenata, pisanih kao komentar aktualnih zbivanja u kazalištu, puno je i polemika, dramaturških komentara i teatroloških opservacija.

Ali i kad govori o davno napisanim tekstovima i mrtvim piscima, Mani Gotovac pokazuje što nam ti tekstovi danas govore i zašto su ti pisci umjetnički živi.

'U novoj knjizi autorica prepleće teatrološka promišljanja s krajnje intimnim, osobnim doživljajima. Ova strastveno pisana, žanrovski raznolika knjiga dojmljivo je svjedočenje o jednom beskrajno zanimljivom životu provedenom u kazalištu i s kazališnim ljudima', stoji u najavi.