MANDAT NA DVIJE GODINE

Maja Vukić nova predsjednica Hrvatskog društva filmskih djelatnika

12.03.2015 u 14:53

Bionic
Reading

Na Izvanrednoj izbornoj skupštini Hrvatskog društva filmskih djelatnika, održanoj u srijedu 11. ožujka, za predsjednicu društva izabrana je Maja Vukić, koja će tu funkciju obnašati dvije godine, priopćio je HAVC

Maja Vukić za protukandidatkinju imala je glumicu Nadu Gaćešić Livaković koja je u pretprošlom mandatu predsjedala HDFD-om i to 14 godina u kontinuitetu. nakon nje Društvom je predsjedao snimatelj Silvio Jesenković od 2012.

Novoizabrana Maja Vukić je diplomirala na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, na odsjeku Filmske i TV montaže. Od 1998. godine radila je kao montažerka, montažerka zvuka, asistentica produkcije, asistentica režije, tajnica režije, asistentica montaže te kao location scout za Hrvatsku televiziju, Telefilm, Maxima film, Interfilm, Družbu, Orlando film, Studio Phenomena i Fade In. Od osnivanja 2003. godine radila je u produkcijskoj kući 4Film iz Zagreba, gdje je tijekom 7 godina radila kao izvršni producent svih projekata kuće. Od srpnja 2010. godine do svibnja 2011. godine radila je kao glavna producentica u Fade In-u, a od lipnja 2011. godine radi kao izvršna producentica u Interfilmu.