PREDSTAVLJANJE AMERIČKOJ PUBLICI

Labrović sa 'Pussy' na programu Queer New York festivala

26.09.2014 u 13:50

Bionic
Reading

Već tjedan dana u tijeku je treće izdanje Queer New York festivala koji organizira hrvatska udruga Domino. Uz to što program predstavlja niz umjetnika iz čitavog svijeta, festival nudi i značajnu priliku hrvatskim umjetnicima da se predstave američkoj publici i medijima

Nakon pet izvedbi predstave Pomutnje redatelja Branka Brezovca, koje su gotovo sve bile rasprodane, na programu festivala nastupio je i hrvatski izvedbeni umjetnik Siniša Labrović.

U sklopu večeri s nizom izvedbi u zanimljivom prostoru galerije Grace Space, u subotu, 20. rujna, dio programa bio je kuriran od strane galerije, a Dominovi predstavnici bili su španjolski umjetnik Abel Azcona i Siniša Labrović

Dok je Azcona pozivao posjetitelje da mu se pridruže na postelji i poigraju se s odnosom privatnog i javnog prostora, Labrović je u performansu 'Pussy' još jednom konfrontirao pitanje rodnih odnosa i s njima povezanih odnosa moći u suradnji s američkom umjetnicom Lady Day koja se bavi tetovažama, te je i na Labrovićevu tijelu ostavila trajni trag ove izvedbe.

Hrvatski koreograf Bruno Isaković u utorak, 23. 9, predstavio je predstavu Nečastive u izvedbi Ane Vnučec, a ovog petka premijerno će održati svoju najnoviju predstavu u suradnji s dvije američke plesne umjetnice. Obje izvedbe Brune Isakovića održavaju se u prostoru renomiranog kulturnog centra Abrons Art, koji je ovogodišnji laureat prestižne nagrade Obie, koju svake godine dodjeljuje časopis Village Voice za iznimna dostignuća na Off-Broadway i Off-Off Broadway sceni.