cirkus u kvartu

Kulturan ulični festival zaokružuje svoje 5. izdanje pretvarajući Dugave u pozornicu

20.09.2023 u 11:30

Bionic
Reading

Ovaj vikend 23. i 24.9. KUF svoje ovogodišnje izdanje završava fantastičnim internacionalnim umjetničkim izvedbama u Dugavama

U svom rujanskom putovanju Zagrebom, KUF je oduševio publiku Borovja, Ravnica i Remize, kazališnim i cirkuskim predstavama, radionicama, izložbom, glazbenim programom. Pretvorio je šetnice, parkove i boćališta u pozornice. Okupio staro i mlado. Izazvao salve smijeha, ponovne susrete susjeda, začudnost i ljepotu.

U zadnjem vikendu čeka nas još 5 sjajnih predstava. Neozbiljnih i ozbiljnih, vatrenih, klaunskih, akrobatskih, manipulirajućih, satatičnih i hodajućih tehnika.

U Dugavama - na samom zatvaranju festivala, gostuju i dvije vrhunske grupe iz Francuske i Španjolske, a vi ih imate priliku pogledati - ispod vašeg balkona!

Stoga, organizator poručuje da vas čudna prognoza ne omete i da skoknete za vikend do Dugava. Ili, ako ste već tamo - samo se spustite do Školskog parka.

PROGRAM

DUGAVE, Školski park

23.09. SUBOTA

18:00 ZORAN VUKIĆ/ KLAUN LUDEK: Klaun Ludek i Šašavo Šalabajzanje

Izvodi: Zoran Vukić

Klaun Ludek u susretu sa slučajnim koferom.., ulični klaunski šou s uključenim žonglerskim etidama.

19:30 LOOP CIRKUS: Fayarrgh!

Izvode: Diana Fureš i Aleksandar Đikić

Dopustite da vas ukradu dvoje pirata, te da sa njima proživite gusarsku avanturu prepunu vatrenih spletkarija. Potraga za zlatom uvijek je bila glavna zadaća nestašnih pomoraca, a ovom dvojcu vatra uvelike osvjetljava mapu po kojoj dolaze do blaga. Ili ipak ne..?

24.09. NEDJELJA

17:00 KFS PROPUH: Oprostite, gdje je izlaz? (hr)

Izvode: SARA Blažić, BARABARA Crnčan, ESTER Davies, MARIJANA Mijatović, ANA Milić Štrkalj, MAJA Pranić, SARA Špehar.

Ulični performans u izvedbi svježe klaunsko-filozofske sekcije Triko Cirkus Teatra ( KFS PROPUH) u kojem se propituju razlozi, mogućnosti, pravci i krivulje, dobrobiti i mane, ontologija i eshatologija IZLAZA kao takvog. Ova ulična začudnost je site-specific, može biti i walking act, ali je i situirana na mjestu, vrlo spontana i prilagodljiva. Svrha postojanja joj je uveseliti prisutne tako da ih uvuče u svoje luckasto, oslobođeno postojanje.

17:30 CIE IÉTO: Pour Hêtre prev. Za Bukvu ( Francuska)

Izvode: Fnico Feldmann, Itamar Glucksmann

Režija: Benjamin De Mattéis

Disciplina: akrobatika, partnerska akrobatika, balansiranje

Trajanje: 30’

Uzrast: svi uzrasti

Iako je na sceni dvoje akrobata, ova kreacija zamišljena je kao kvartet. Oni svoje osluškivanje dijele s drvetom bukve – saučesnikom i još jednim predstavnikom živih, ali i s publikom koja je pozvana da dodirne, nosi i popne se na ovo osjetljivo drvo. To je priča o odoljevanju kaosu, usponu na visine iznad uporišta na čvrstoj zemlji, o ljudskoj krhkosti u svemiru koji je van našeg poimanja. Tri aktera na sceni prate nas kroz filozofsko sanjarenje o vezi Čovjeka i živog svijeta, kroz metaforu o čovječansvu – tananoj slamčici u bujici elemenata.

Izvor: Društvene mreže

18:00 AMER KABBANI – CIA 104°: Runa (Španjolska)

Autor i izvođač: Amer Kabbani

Disciplina: akrobatika, manipulacija objektima

Trajanje: 50’

Preporučeni uzrast: 12+

Koristeći cirkuske tehnike i metodu autofikcije, Amer Kabbani istražuje kontradikcije europskog stanja blagostanja. Kao Europljanin po rasi, on je dio ovog svijeta, ali kao Sirijac on pripada i onom drugom dijelu svijeta koji je stalno u ratu, čak i kada je to najčešće izazvano i nametnuto izvana. "Runa" nam omogućuje da promislimo o sebi kao ljudskim bićima i tjera nas da započnemo proces osobne i kolektivne rekonstrukcije, koji je apsolutno neophodan za život u svijetu manje okrutnom i nepravednom za sve.

Izvor: Društvene mreže / Autor: n.n.

Više informacija i mogućnost promjene programa radi vremenskih prilika pratite na društvenim mrežama festivala.

Kulturan ulični festival sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba, Teatroskopa- mreže za izvedbene umjetnosti u JI Europi, Francuskog instituta i Zaklade Kultura nova.