REGIONALNA KNJIŽEVNOST

Krokodil okupio 20 pisaca bivše Jugoslavije

04.06.2009 u 13:53

Bionic
Reading

KROKODIL - književno regionalno okupljanje koje otklanja dosadu i letargiju - održava se od 4. do 6. lipnja na Platou ispred Muzeja 25. maja u Beogradu prvi put, i okuplja 20-ak književnica i književnika raznih generacija s prostora bivše Jugoslavije

Cilj ovog festivala, koji je nastao kao zajednički projekt izdavačkih kuća Samizdat B92 i VBZ Beograd je da se predstave najzanimljiviji glasovi regionalnih književnosti na jezicima koji su proistekli iz nekadašnjeg srpsko-hrvatskog, prenosi B92.

Boris Dežulović i Predrag Lucić

Autori nastupaju tijekom triju večernjih dijelova programa tako što će se svake večeri predstaviti po šest autora u tri bloka, i to u parovima, dva po dva. Trajanje svakog bloka je po sat vremena, uz previđenu muzičku pauzu.

U programu sudjeluju Vladimir Arsenijević, Marko Vidojković, Dule Nedeljković, Kebra, Saša Dimoski, Gorica Nešović, Predrag Crnković, Jelica Greganović, Beton iz Srbije; Maša Kolanović, Nada Gašić, Boris Dežulović, Robert Perišić, Vedrana Rudan, Predrag Lucić, Veselin Gatalo, Nenad Stipanić iz Hrvatske; Emir Imamović Pirke i Lamija Begagić iz Bosne i Hercegovine.

Voditelji programa su Kruno Lokotar iz Hrvatske i Ivan Bevc iz Srbije.

Osim predviđenih Književnih večeri, osmišljen je program Književna jutra koji će se odvijati u nekoliko srednjih škola u Beogradu. Tako će se svi autori u predviđena tri dana naizmjenično predstavljati mladoj čitalačkoj publici u školama, i to neposredno i uz interakciju koja je ovoj generaciji kao model komuniciranja vrlo bliska.