DVIJE GODINE MUZEJA

Krapinski neandertalci privukli 270 tisuća posjetitelja

01.03.2012 u 09:15

Bionic
Reading

Muzej krapinskih neandertalaca posjetilo je u dvije godine 270.000 osoba, što je vrlo dobar rezultat, ravan posjećenosti sličnih muzeja u europskim višemilijunskim gradovima, ili posjetu deset puta većeg Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, istaknuo je na proslavi druge obljetnice Muzeja krapinskih neandertalaca jedan od njegovih autora - arhitekt Željko Kovačić.

Kako bi muzej i dalje bio zanimljiv turistima, treba mu dati novu atraktivnost, rekao je Kovačić, dodajući da je potrebno završiti projekt 'prapovijesnog parka' koji bi posjetitelje cijeli dan zadržao u Krapini.

Goranka Horjan
, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja u sklopu kojeg djeluje i krapinski muzej predstavila je internetsku stranicu koja će, kako je rekla, poslužiti boljoj promociji tog muzeja izvan granica Hrvatske, posebice u susjednim zemljama iz kojih se očekuje najviše posjetitelja.

Izložbeni prostor muzeja autora Željka Kovačića i paleontologa Jakova Radovčića smješten je između dvaju brdašaca - Hušnjakova i Josipovca u blizini Krapine, a ima 1200 metara četvornih i podijeljen je na dvije etaže. Krapinski neandertalac predstavljen je u polušpilji hiperrealističnim skulpturama francuske kiparice Elisabeth Daynes.