VISOKA UMJETNIČKA GLAZBENA PONUDA

Korčulanski barokni festival otvara nastup Hrvatskog baroknog ansambla i Moreške

31.08.2019 u 09:26

Bionic
Reading

Otvara se Korčulanski barokni festival na kojem će izvoditi prestižni svjetski i domaći ansambli i solisti

Korčulanski barokni festival, koji u okružju impresivnih spomenika kulture grada i otoka Korčule promiče lokalnu i međunarodnu glazbenu i kulturnu baštinu, otvara se u subotu program ‘Barokna Moreška’, nastup Hrvatskog baroknog ansambla i Kulturno-umjetničkog društva Moreška.

Festival će ugostiti prestižne svjetske i domaće ansamble i soliste, specijaliste za izvođenje barokne glazbe, među ostalim Ensemble Odyssee (Danska), La Ritirata (Španjolska), Plaisirs de Musique (Češka), Musica Batavia (Nizozemska), Monteverdi String Band (Velika Britanija), I Musicali Affetti (Italija).

Najavljen je i dolazak uglednih solista, među kojima su Krešimir Stražanac, Monika Cerovčec, Sonja Runje, Anabela Barić, Franko Klisović te dirigenta i čembalista Aapo Häkkinena i Pavla Mašića.

‘Toj bogatoj reprezentaciji umjetnika pridružit će se i istaknuti rezidentni ansambl festivala, Hrvatski barokni ansambl pod umjetničkim vodstvom ravnateljice Korčulanskog baroknog festivala, renomirane violinistice Laure Vadjon’, ističu organizatori.

Po njihovim riječima, neupitan kulturno-turistički uspjeh festivala temelji na visokoj umjetničkoj glazbenoj ponudi koja već godinama privlači turiste iz cijelog svijeta i obogaćuje turističku kulturnu ponudu otoka Korčule, poluotoka Pelješca i Dubrovnika.

‘Koncertima se tako promoviraju korčulanske crkve kao spomenici kulture, ali i cijela Dubrovačko–neretvanska županija u cjelini kao jedinstveni arhitektonski  kompleks’, dodaju.

Koncerti će se izvoditi u Ljetnom kinu grada Korčule, katedrali sv. Marka, crkvi Svih svetih, atriju Gradske vijećnice, crkvi sv. Nikole, dvorištu Palače Arneri.

Dio programa održat će se u ostalim mjestima otoka - na Vrniku, u Veloj Luci, Pupnatu, ali i na Pelješcu - u Stonu, Trpnju i Orebiću.

Festival se održava do 14. rujna, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.