KNJIŽEVNOST U MOČVARI

Koliko prvijenci mogu proslaviti svoje autore?

19.05.2014 u 11:30

Bionic
Reading

U srijedu, 28. svibnja od 20,30, u Močvari će se održati književne tribine koju moderira Robert Perišić, a ugošćuje spisateljice Ivanu Kovačić, Ivu Pejković i Rujanu Jeger. Jedno od pitanja ove tribine bit će i 'Mogu li se današnji (kvalitetni) prvijenci vinuti daleko?'

Program Književnost u Močvari u 2014. odvija se pod nazivom 'Rani radovi'.

Ciklus 'Rani radovi' na svakoj će tribini, uz mlade autore koje promovira, ugošćavati i jednog starijeg autora. Uz razgovor s piscem Robertom Perišićem, koji je i koncipirao ovaj ciklus tribina, mladi autori će čitati svoje radove, a (malčice) stariji autor također svoje mlade radove te se prisjetiti svojeg književnog debija, što će biti i prilika za usporedbu književnih prilika, generacijskih razlika i drugih tema koje otvara ovakvo 'sučeljavanje'. Nije isključeno da može biti i zabavno.

Gošće četvrte tribine u ciklusu 'Rani radovi' su: Ivana Kovačić (Zagreb), Iva Pejaković (Zadar), Rujana Jeger (Zagreb).

Ivana Kovačić rođena je 1979. u Splitu. Osnovnu i srednju školu pohađala je na otoku Hvaru, a u Zagrebu studirala hrvatski i ruski jezik na Filozofskom fakultetu. Bavi se različitim povremenim poslovima, prevođenjem, pisanjem, čitanjem i sudjelovanjem u umjetničko-aktivističkim projektima. Živi u Zagrebu. Njezin roman 'Parabajka' objavljen je u riječkoj ediciji Katapult 2013. te je doživio vrlo dobar kritički odjek.

Iva Pejković rođena je 1984. u Zadru. Objavila roman 'Mačka u čizmama' u ediciji Katapult 2007. godine. Diplomirala je na Odjelu za izobrazbu učitelja Sveučilišta u Zadru. Vodi Klub čitatelja za mlade 'Dioptrija' u Gradskoj knjižnici Zadar, urednica je portala e-zadar, a recenzije knjiga objavljuje za blogosferu Večernjeg lista. Objavljuje i kratke priče i poeziju. Aktivan je član književne udruge zadarskih pisaca ZaPis.

Rujana Jeger rođena je u Zagrebu 1968. godine. Diplomirala je arheologiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Autorica je romana 'Darkroom' (2001.), nakon koje slijede knjige 'Posve osobno', 'Opsjednuta', 'Hod po rubu' i 'Bez dlake na jeziku'. Nema ni jednoga radnog dana u radnoj knjižici – kažu njezine biografije – te će vjerojatno nastaviti pisati. Njezin prvijenac 'Darkroom' doživio je uspjeh u Njemačkoj (Beck Verlag, 2004.), a u Poljskoj je po romanu napravljena predstava.