prava poslastica

Kazališna Igra uma u Muzeju iluzija

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Muzej iluzija

Studeni nije pun zanimljivih vijesti samo u svjetskim muzejima iluzija, i zagrebački otkriva pravu poslasticu namijenjenu odrasloj publici

Boom!Teatar, umjetnička organizacija u Zagrebu, ekskluzivno će u Muzeju iluzija uprizoriti kazališnu predstavu „Igra uma” Anthonyja Horowitza.

„Igra uma”, kultna drama Anthonyja Horowitza, doživjet će hrvatsku praizvedbu, ostavljajući gledateljima prostor za kritički osvrt i promišljanje o opće prihvaćenom (obrnutom) sustavu vrijednosti u kojem živimo.

Radi se o drami jednog od najplodnijih živućih britanskih pisaca koji propituje jedno od fundamentalnih pitanja modernog društva u kojem živimo – tko je od nas lud, a tko normalan. Je li sve oko nas samo varka, optička, akustička ili neka druga iluzija, ili se stvarnost surovo događa u našem okruženju, ali je mi ne želimo biti svjesni? Je li generalno prihvaćeni sustav vrijednosti zapravo potpuno izvrnut i živimo li u društvu u kojem se ne smije reći – „car je gol“?

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Muzej iluzija

Kroz 65 minuta vrhunske triler-drame s elementima crnog humora vode vas izvrsne glumačke izvedbe Filipa Nole, Martine Čvek i Marka Hergešića u režiji Paška Vukasovića.

„Muzej iluzija od svojih početaka plijeni pažnju – svojim neobičnim izgledom, konceptom i načinom prezentacije. Danas, s 23 otvorena muzeja, zasluženo nosi titulu najbrže rastućeg muzejskog koncepta na svijetu. Iz prvog otvorenog Muzeja iluzija, onog zagrebačkog, u studenom najavljuju pojačanje na još 6 lokacija. Muzeji u Chicagu i Orlandu, pridružit će se već otvorenom u New Yorku, Dallasu i Kansas Cityju, a očekuje se otvaranje muzeja u Kairu te New Delhiju. Drugi po redu Muzej iluzija otvara se i u Istanbulu, a grčki Thessaloniki, u sadašnju ponudu turističkog luksuza dodat će i zabavne zagrebačke iluzije.

Edutainment koncept, odnosno spoj zabave i edukacije te interaktivnost postava i fotogenična kulisa odgovorni su za dobru zabavu posjetitelja svih uzrasta. Iz muzeja ističu suradnju s lokalnom zajednicom, festivalima, te raznim granama umjetnosti. Želja im je i dalje biti korisna kulturna platforma, distribuirati umjetnost i ideje, educirati novu publiku te diktirati trendove.

„Igra uma” u produkciji Boom!teatra donosi upravo takav, drukčiji, interdisciplinarni pristup kazalištu, povezujući ga u finom tkanju s muzejskim prostorom budućnosti.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Muzej iluzija

Premijera je zakazana za 7.11.2020. u 20.00 h u Muzeju iluzija, Ilica 72.

Nakon premijere predstava će se prikazivati 8. i 9. studenog, a nakon toga nastaviti s prikazivanjem u siječnju.

  • Režija: Paško Vukasović
  • Glumci: Filip Nola, Martina Čvek i Marko Hergešić
  • Scenografija i likovno oblikovanje: Jelena Kovačev
  • Oblikovanje zvuka: David Matići
  • Oblikovanje rasvjete: Ivan Štrok
  • Kostimografija: Martina Čvek i Filip Nola

Ulaznice možete kupiti na blagajni Muzeja iluzija (svakim danom od 9 do 22 h),  elektronički na kristina@muzejiluzija.hr ili telefonski na 091 1522 070.

Broj ulaznica je ograničen.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!