USKORO - KRADU

Jedanaestu godinu nove kazališne nade s Akademije pokazat će što znaju

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 28.03.2018 14:43
  • Objavljeno 28.03.2018 u 14:43
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu u tijeku su završne pripreme za jedanaestu po redu Kazališnu reviju ADU, poznatiju i po skraćenici KRADU, na kojoj će se i ove godine predstaviti nove kazališne nade, studenti kazališnih studija Akademije

Publika će tako, od 4. do 8. travnja 2018. u Frankopanskoj 22, imati priliku pogledati sedam predstava, od kojih će pet biti premijerno izvedeno i njihovu režiju potpisuju studenti Akademije, dok su ostale dvije izvedbe reprize ispitnih produkcija.

U bogatom popratnom programu moći će uživati u zanimljivim predavanjima, sudjelovati u radionicama, iskušati znanje na pub kvizu kojeg će voditi bivši student Akademije Mario Kovač i kulturno tulumariti.

Festival KRADU ove će godine ugostiti studente glume i njihovog profesora, uglednog kazališnog redatelja Borisa Morozova s Državnog instituta za kazališne umjetnosti - GITIS, (Moskva, Rusija) koji će se u četvrtak, 5.4.2018. u 21 h predstaviti s glumačkim etidama dramskih klasika. 

Moto ovogodišnjeg festivala opisan je hashtagom #nemošukrastpredstavu. Želja studenata bila je prenijeti jasnu poruku o tome kako je odlazak u kazalište nezamjenjiv doživljaj koji se ni na koji način ne može rekreirati, pa tako ni krađom inventara kazališta. 

Upečatljivi vizualni identitet i dizjan plakata nastao je u suradnji s grupom studentica Studija dizajna pri  Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Helenom Benc, Teom Taneski, Matijom Jandrić i Hanom Stojaković. 

I ovogodišnji KRADU već tradicionalno organiziraju studenti produkcije na Akademiji, a za umjetnički dio zaduženi su studenti kazališne režije i radiofonije, dramaturgije i glume, čiji višemjesečni zajednički rad rezultira ovim događanjem čiji je cilj afirmacija novih kazališnih umjetnika i njihovih percepcija. Organizacija jedanaestog izdanja festivala glavni je projekt za studente druge godine preddiplomskog studija produkcije. Ove godine, upravo za studentice. Nije tajna kako je produkcija polje u kojem su žene često dominantnije (barem brojčano), ali je svejedno zanimljivo kako se ova generacija budućih producentica sastoji isključivo od žena. Mlade snage Karla Abramović, Aleksandra Giljević, Kim Kukuruzović, Lucija Petrač, Bruna Trze, Dora Sabljić, Helena Vizner i Laura Vuksan od početka akademske godine s mentorom dr. sc. Darkom Lukićem i koordinatoricom kazališne produkcije Ljubicom Anđelković Džambić vrijedno rade na tome da ovogodišnji KRADU doista ostane u sjećanju. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!