poznati Županjac

Jedan od najpoznatijih hrvatskih skladatelja i tekstopisaca, Porinom nagrađeni Mario Vestić, predstavlja zbirku poezije

28.04.2022 u 20:42

Bionic
Reading

Mario Vestić sklada i/ili piše tekstove za mnoge izvođače raznih glazbenih žanrova, a najpoznatiji je po suradnji sa županjskim bendom Opća Opasnost s kojim ga veže sam početak glazbene karijere, a suradnja traje i danas. Ideja da objavi zbirku poezije 'A čemu sve to' (nešto skroz drugačije od svega što je pisao), sazrijevala je čak 20 godina

Porinom nagrađeni poznati skladatelj i tekstopisac koji je, među ostalim, stvorio i najpoznatije hitove popularne Opće opasnosti' svoje pjesme je ukoričio i podijelio s publikom (najviše je kumovala njegova supruga Verica). U njima na originalan način promišlja o smislu postojanja, o životu i smrti, o ljubavi, a na mnoga otvorena pitanja, priznao je, nije uspio pronaći odgovor.

Promocija knjige održana je prošlog vikenda u dvorani Mladost u Županji i izazvala je veliki interes brojnih sugrađana koji su sudjelovali u razgovoru s autorom, prof. Juricom Buljanom, dugogodišnjim ravnateljem Gradske knjižnice Županja. Pjesme je čitala Elvira Lučić, a u glazbenom dijelu nastupio je Pero Galić, uz pratnju Dražena Pešića na gitari.

Tajnik Hrvatske glazbene unije Podružnice 4 Osijek, Hrvoje Grbeša, Vestiću je uručio priznanje za veliki i izniman doprinos hrvatskoj glazbenoj sceni i kulturi.

Mario Vestić u glazbenom svijetu je od 1992. godine. Napisao je preko 300 skladbi te se može pohvaliti s tridesetak nagrada i priznanja, uključujući Porin za hit godine, 2013. godine, za pjesmu 'Tvoje ime čuvam'.