IVO MALEC O JOSIPOVIĆU

'Jedan kompozitor ne može obavljati funkciju vlasti'

31.10.2012 u 15:00

Bionic
Reading

Poznati kompozitor Ivo Malec jučer je u intervjuu danom Trećem programu HRT-a govorio o svojoj bogatoj inozemnoj karijeri, predstavljanju hrvatske kulture u Francuskoj, ali i oštro kritizirao predsjednika RH Ivu Josipovića što nije zamrznuo svoju kompozitorsku karijeru dok je na najvišoj funkciji u zemlji

Imamo predsjednika koji je ujedno i kompozitor, koliko je to dobro za hrvatsku glazbu, upitala je voditeljica Jana Haluza kompozitora Ivu Maleca, sinoć u 'Emisiji' na HRT-u 3.

'Nisam siguran da je to istina, ali to ostavljam sudu drugih. Mislim da je to osrednji kompozitor ili možda uopće nije kompozitor. Naravno da to netko može reći i o meni. Netko ima funkciju i iz toga proizlazi reakcija ove sredine koja zbog toga izvodi njegova djela. Poznavao sam puno kolega u Francuskoj koji su zabranili da se izvode njihova djela dok su na funkciji', odgovorio je poznati skladatelj Ivo Malec i dodao da su to 'stvari koje izvlači iz morala koji je naučio negdje drugdje' i da ovdje (u Hvatskoj) one nisu obranjive.

Ivo Malec pooznati je i u svijetu priznati skladatelj značajne inozemne karijere.