u potpisu andree Ljekaja

Je Veux je objavila remix za 'The First Song' s nagrađivanog albuma 'I Glow'

02.12.2021 u 10:03

Bionic
Reading

Andrea Ljekaj višestruko je nagrađivani producent i DJ čiji je zaštitni znak pomalo čudan, euforičan i moćni zvuk

Godinu dana nakon izlaska albuma 'I Glow', koji je trijumfirao na nagradama Rock&OFF-a - pokupivši onu za album godine, pjesmu godine, pop album i prasak godine - te osvojio i Porina za najbolji album elektroničke glazbe, Je Veux je dobila i prvi remix.

Svoju verziju pjesme koja otvara album, 'The First Song', potpisuje nagrađivani producent Andrea Ljekaj.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Je Veux, Andrea Ljekaj

'Odmah nakon izlaska albuma poslala sam ga Andrei Ljekaju s kojim sam imala prilike već dosta puta surađivati i uvijek je to jedno sjajno kreativno iskustvo. Zanimalo me što misli o albumu i hoće li mu nešto zazvoniti za remiks. Jako mi je drago da mu se svidio i da je baš The First Song odabrao kao pjesmu u koju može intervenirati svojim idejama. Jedva sam dočekala da čujem što će ovoga puta izaći iz njegovog laboratorija. Dočekali smo sjajnu obradu i jako sam sretna što ponovno surađujemo', poručila je povodom izdanja Je Veux.

Andrea Ljekaj višestruko je nagrađivani producent i DJ koji je glazbeno putovanje započeo prije više od deset godina. Zaštitni znak ovog hrvatskog umjetnika je pomalo čudan, euforičan i moćni zvuk za kojim uvijek traga. Prvi je koji će reći da voli glazbenu produkciju i dizajniranje zvukova, no to ne umanjuje njegovu strast za izvođenjem koja je vidljiva gdje god svirao, od Londona do Dubaija. Posljednjih nekoliko godina Andrea je izdavao za Get Physical, Oddity, Elrow, kao i Endangered, a radio je i remikseve za Josipu Lisac, Insolate ili Briana Cida. 2019. započeo je projekt 'Croatia Gets Physical' s berlinskom etiketom Get Physical, fokusirajući se na hrvatske umjetnike i promociju njihove glazbe kroz izdanja i prateće događaje.

'Ovo je za mene još jedno super iskustvo sa Željkom i Tonijem. Drago mi je da mogu surađivati s tako talentiranim glazbenicima i imati mogućnost obrade njihovih dijela. Odlučio sam se za obradu pjesme The First Song zbog njenih stihova i zbog toga što sam već nakon par slušanja mogao čuti svoju verziju pjesme u glavi. Činjenica da je The First Song prva pjesma koju je Željka ikada napisala me posebno usrećila u ovoj suradnji i veselim se podijeliti svoju verziju pjesme sa publikom', rekao je Andrea koji potpisuje remix, a za njegov mastering je zaslužan FM (Filip Motovunski).

'The First Song' otvara niz od devet pjesama koje se nalaze na hvaljenom albumu 'I Glow', a koji je pozicionirao Je Veux kao jednu od najzanimljivijih autorica i izvođačica na ovim područjima. Debitantski uradak iza kojeg stoji Željka Veverec svrstan je među najbolja prošlogodišnja glazbena ostvarenja.

Je Veux Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Vanja Vučinić