Zagreb

ADU Galerija f8 izložbom obilježava pet godina djelovanja

08.12.2022 u 10:21

Bionic
Reading

13. prosinca u 19 sati otvara se izložba 'Alumni Katedre za fotografiju 2017. - 2022.', kojom se obilježava pet godina dinamičnog djelovanja Galerije Akademije dramske umjetnosti f8

Izlažu Dea Botica, Denis Butorac, Buga Cvjetanović, Ivan Gundić, Glorija Lizde, Luka Pešun i Nives Milješić, alumni diplomskog studija fotografije, koji se predstavljaju s recentnim radovima.

U posljednjih pet godina, usprkos neočekivanim izazovima poput potresa i pandemije, u Galeriji f8, jedinom javnom prostoru Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, održano je više od 30 izložbi, nekoliko izvedbenih projekata te brojni popratni programi.

Voditeljica ADU Galerije f8 od njezinog osnutka, profesorica na Katedri za fotografiju Odsjeka snimanja Jelena Blagović, ističe kako je vrijednost ovog izložbenog prostora prepoznata od strane studenata, kolega i publike, ali i od strane Ministarstva kulture te Grada Zagreba koji financijski pomažu programe što omogućava da svaka izložba bude popraćena tiskanim katalogom, plakatom te digitalnim materijalima za komunikaciju programa na društvenim mrežama.

  • +2
Alumni Katedre za fotografiju 2017.-2022. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Nives Milješić

Izložba ostaje otvorena do 23. prosinca, a može se razgledati radnim danom od 12 do 19 sati te subotom od 10 do 15 sati u ADU Galeriji f8, Trg Republike Hrvatske 8 u Zagrebu. Ulaz na izložbu je besplatan za sve posjetitelje.