Antisezona 20 online + LIVE

Iz potrebe za nastavkom plesačkog djelovanja stiže 'Nađena koreografija'

28.04.2020 u 13:31

Bionic
Reading

U subotu, 2. svibnja od 19 sati na programu je online izvedba 'Nađena koreografija', kolektivni rad mladih plesnih umjetnica Ivane Bojanić, Dore Brkarić, Viktorije Bubalo, Anne Javoran i Tee Maršanić, nastao za vrijeme njihova studija plesa pri Akademiji dramskih umjetnosti. Rad je za Antisezonu preveden u online + live izvedbu

ANTISEZONA 20 online + live nastaje iz potrebe za nastavkom plesačkog djelovanja u svijetu oblikovanom pandemijom COVID-19, kao prostor za susrete i struktura za kolektivno razumijevanje realnosti koju trenutačno živimo. Izvedba se može pratiti na linku, a nakon same izvedbe moguće je sudjelovanje u online razgovoru o izvedbi u Hangover sesiji (Zoom platforma, ID: 906 582 748 Pass: 252020).

Autorice 'Nađene koreografije' redom su Ivana Bojanić, Dora Brkarić, Viktoria Bubalo, Anna Javoran i Tea Maršanić, a polazišna ideja bila im je kretanje jata lastavica. Autorice time otvaraju pitanja logike organizacije kretanja i materijala koji nameću novi mediji i kako se rad u odnosu na to mijenja i dobiva novi oblik.

Inače, ANTISEZONA 20 nastavak je uspješnog projekta iz prethodne godine koji nudi novi format programacije izvedbenih sadržaja i plesnih predstava i popratnih događanja u Muzeju suvremene umjetnosti te otvara prostor za susret publike i stručne javnosti s aktualnim strujanjima na hrvatskoj suvremenoj izvedbenoj sceni.

Riječ je o projektu kojeg je kreiralo pet renomiranih hrvatskih plesnih umjetnica: Ana Kreitmeyer, Silvia Marchig, Sonja Pregrad, Iva Nerina Sibila i Zrinka Šimičić Mihanović, a realizira se kroz suradnju Muzeja suvremene umjetnosti i umjetničkih organizacija Četveroruka, Kik Melone, Multimedijalna koliba i kolektiva IMRC (koji djeluje pod novim imenom DIVERT).

ANTISEZONA 20, nastavno na prošlogodišnju ediciju, suradnički je projekt samo-organizacije i zajedničke programacije koji autorice pokreću nakon niza godina samostalnog i zajedničkog umjetničkog, organizacijskog i aktivističkog djelovanja, nalazeći partnera u krovnoj instituciji suvremenih umjetničkih praksi u gradu Zagrebu – Muzeju suvremene umjetnosti.

Dio programa ANTISEZONA 20, koji je bio predviđen u terminu do ljeta, a uključuje reprizne i gostujuće predstave, dijelom će se odgoditi do mogućeg termina realizacije, a dijelom će se realizirati na nekoliko online načina. Urednik programa Antisezone 20 ispred MSU-a: Branko Kostelnik, voditelj Odjela za izložbeno-programsku djelatnost MSU. Izvršna produkcija ispred MSU-a, Miranda Herceg, voditeljica programa multimedijske dvorane Gorgona.