2016.- 2020.

Hrvatska s Kinom potpisala sporazum o kulturnoj suradnji

11.04.2016 u 12:29

Bionic
Reading

Ministar kulture dr. sc. Zlatko Hasanbegović sa svojim suradnicima primio je u ponedjeljak, 11. travnja 2016. godine, u trodnevni posjet delegaciju Ministarstva kulture Narodne Republike Kine na čelu sa zamjenikom ministra kulture Narodne Republike Kine Dongom Weijem, priopćeno je iz Ministarstva kulture.

Susret je započeo sastankom na kojem su obje strane izrazile zadovoljstvo zbog intenziviranja suradnje na području kulture, koja će u ovoj godini, kao i u onima koje slijede, još tješnje povezati državna tijela, kulturne institucije i umjetnike, navode u priopćenju Mininstarstva kulture.

U Ministarstvu kulture potpisan je Program suradnje u području kulture između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Narodne Republike Kine za godine 2016. ‒ 2020. Programom su definirane vrlo konkretne aktivnosti i projekti u svim područjima kulture i umjetnosti.  S hrvatske strane Program je potpisala dr. sc. Ana Lederer, zamjenica ministra kulture, a s kineske zamjenik ministra kulture Dong Wei.

'Programom se također podupire sudjelovanje na kulturnim događanjima koja se održavaju u okviru suradnje između Kine i Europske unije, kao i u programima koji se odvijaju u okviru inicijative 16+1, Foruma o kulturnoj suradnji između Kine i zemalja srednje i istočne Europe', pojasnila je u izjavi za novinare nakon potpisivanja Programa pomoćnica ministra kulture dr. sc. Iva Hraste-Sočo.

Ministarstvo kulture pripremilo je kineskoj delegaciji sadržajno bogat program boravka tijekom kojega će posjetiti kulturne, znanstvene i obrazovne institucije u Zagrebu te Nacionalni park Plitvička jezera.