NAGRAĐIVANE USPJEŠNICE

HRT najavljuje odlične filmove i serije

30.01.2017 u 14:36

Bionic
Reading

Hrvatska televizija na Drugome programu (HRT – HTV 2) gledateljima nudi više termina rezerviranih za emitiranje nagrađivanih serija i igranih filmova. Četiri puta tjedno na rasporedu su atraktivne i nagrađivane serije, a dvaput tjedno gledatelji mogu uživati u 'Ciklusu filmova nagrađenih Oscarima' i 'Ciklusu filmova s pet zvjezdica', priopćeno je s Prisavlja

Ponedjeljkom nakon emisije 'TV Bingo' u 21.45 nova serija, 'Nijanse plave', donosi priču o samohranoj majci i snalažljivoj detektivki Harlee Santos koju glumi Jennifer Lopez. Detektivski tim iz Brooklyna, koji se često nađe izvan granica zakona kako bi zaštitio svoju postaju, predvodi karizmatični poručnik Matt Wozniak, kojega utjelovljuje Ray Liotta. Tu uzbudljivu kriminalističku dramsku seriju hvale i publika i kritika, a nedavno je na dodjeli nagrada People's Choice popularna Jennifer Lopez osvojila nagradu za najbolju glumicu u kategoriji televizijske kriminalističke serije.

Utorkom u 20 sati gledatelji mogu pratiti seriju 'Supruge astronauta'. Utemeljena na knjizi Lily Koppel, ta serija u deset nastavaka donosi priču o ženama koje su odigrale ključnu ulogu u nekim od najvažnijih događaja u američkoj povijesti. Kad su američki astronauti bili poslani na misije tijekom kojih su prkosili smrti, časopis Life je bilježio život njihovih obitelji dokumentirajući kako u drugome planu žive mlade supruge astronauta.

Istoga se dana nakon 22 sata na programu prikazuje druga sezona dramske serije 'Preljub'. U toj seriji nagrađenoj Zlatnim globusom glavne uloge tumače za Zlatni globus nominirani Dominic West ('Žica') i dobitnica Zlatnoga globusa Ruth Wilson ('Luther') te za Emmy nominirana Maura Tierney ('Hitna služba') i Joshua Jackson, nominiran za SAG-ovu nagradu ('Na rubu'). Druga sezona serije od deset nastavaka ponire u emocionalne i psihološke posljedice preljuba koji je razorio dva braka te zločina zbog kojih se protagonisti ponovno nađu na okupu.

  • +3
Nagrađivane serije i filmovi na HRT-u Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Drugi program Hrvatske televizije srijedom oko 22.30 emitira britansku dokumentarnu seriju 'Pripravnik'. Nakon američke inačice, u kojoj se u glavnoj ulozi poslodavca našao Donald Trump, u britanskoj inačici glavnu riječ vodi sir Alan Sugar, multimilijunaš i osnivač tvrtki Amstrad i Viglen.

Četrnaest kandidata natječe se za posao pripravnika u poslovnome carstvu sir Alana Sugara. Tijekom dvanaest tjedana dobivaju zadatke koji iskušavaju granice izdržljivosti najpametnijih i najboljih mladih poslovnih ljudi u Velikoj Britaniji. Pobjednik će dobiti godišnju plaću od 100 tisuća funti te posao u jednoj od sir Alanovih tvrtki.

Četvrtkom u 21 sat HTV 2 nudi 'Ciklus filmova nagrađenih Oscarima'. U četvrtak 2. veljače na rasporedu je film 'Žena kojoj sam čitao'. Radnja filma smještena je u vrijeme nakon Drugoga svjetskog rata, a prati zabranjenu ljubav tinejdžera i dvostruko starije žene. U glavnoj je ulozi Kate Winslet.

Nedjelja u 20 sati rezervirana je za 'Ciklus filmova s pet zvjezdica'. Američko-australski film 'Opasno more' na rasporedu je u nedjelju 5. veljače. U istome ciklusu slijede filmovi 'Pakleni toranj', 'Mahnitost' i 'Vještice iz Eastwicka', a ožujak donosi još neke privlačne naslove.