u Puli

Hoću knjigu vam za Božić daruje novu knjižaru

27.11.2023 u 11:55

Bionic
Reading

Od ovog prosinca poznati knjižarski lanac i u Puli

Ako već niste vidjeli lik princeze kako krije ulaz u carstvo knjiga ili čuli glasine na društvenim mrežama, onda će vas ova novost iznenaditi i razveseliti – Hoću knjigu dolazi u Pulu!

Nakon šest godina rada i deset uspješnih knjižara, ovaj poznati knjižarski lanac odlučio je preći tu okruglu brojku i otvoriti novu knjižaru. Novi raj za knjiške moljce smjestit će se u Max City centru u Puli na prvome katu, a službeno otvorenje je 1. prosinca.

'Iako je to već povelik broj poslovnica, nije nam u cilju imati najveći broj knjižara, ali zato želimo da one budu najljepše, najkvalitetnije i najbogatije ponudom', moto je Matije Fojsa, direktora ovog knjižarskog lanca. Osim prekrasnog i modernog uređenja knjižare i knjiškog kuta, za koji su zaslužni arhitekti iz Metaplana, ovih 250 novouređenih kvadrata smjestit će i bogatu ponudu novih i popularnih naslova, klasika, memorabilije, igračaka za djecu i društvenih igara. Osim same knjižare kao iznenađenja za istarsku publiku, Hoću knjigu sprema i višednevni atraktivni program povodom otvorenja. Vrata knjižare službeno se otvaraju u petak 1. prosinca u 9 sati, a prve kupce očekuju mali poklon paketi – od knjiga koje su omogućili partneri izdavači, vrećica Barcaffe cappuccina koji s netom kupljenom knjigom čini svršen jesensko-zimski duo, Flixbus kupona, pa do Pilot G2 rolera za sve buduće knjiške citate i želje. Pokloni se dijele do isteka zaliha, a ako netko slučajno sretne i vesele knjiške hodače u gradu, dobit će letak za otvorenje s najavom programa i 10% popusta na kupovinu, na sav asortiman osim stručne literature, udžbenika i Book Boxa. Čitav program trajat će sedam dana nakon otvorenja, pa vas tako očekuje:

  • Petak 1.12. od 19 do 21 sat – kviz s poznatim lovcem Deanom Kotigom (na koji je moguće prijaviti se ovdje (budite brzi, jer primaju samo deset timova!)
  • Subota 2.12. od 18 do 19:30 – Poezija na Stelin način: druženje s autoricom Stelom Cavrić (lokalna spisateljica i autorica inspirativne knjige Kad duša priča, svijet šuti koja će tada biti na promotivnom sniženju)
  • Ponedjeljak 4.12. čitav dan – Escape Room za odrasle (gdje sudionici mogu započeti kad god žele i nemaju vremenskog ograničenja, a zagonetke su prilagođene ograničenjima knjižare)
  • Utorak 5.12. od 18 do 19 sati – Božićna pisma: dječja radionica (gdje će djeca moći pisati svoje božićne želje ili crtati čestitke Connect blister bojicama)
  • Srijeda 6.12. od 19 do 21 sat – večer uz društvene igre (ako ste se ikad htjeli posvađati s prijateljima ili rodbinom u javnosti zbog Monopolyja)
  • Četvrtak 7.12. čitav dan – Escape room za djecu (vizualna i lakša varijanta, uz dašak Božića)
  • Petak 8.12. od 19 do 21 sat – Mini Noć Harryja Pottera (radionica izrade čarobnih štapića, skrb za magična stvorenja i slikanje u plaštu nevidljivosti)
  • Subota 9.12. od 11 do 12 sati – POSCA božićna radionica (s najpoznatijim markerima)

Detaljniji program možete naći na Hoću knjigu webu i društvenim mrežama. Sve su aktivnosti besplatne, a prijave su potrebne isključivo za kviz povodom otvorenja. Ako se slučajno niste uspjeli prijaviti na kviz, Deana Kotigu i dalje možete slušati i gledati, ili ga pokušati nagovoriti na selfie!

Za dječje aktivnosti preporučuje se dob između 5 i 10 godina, ali za zalutale mališane bit će spremne i razne slagalice, puzzle i bojanke. Sve dječje radionice vodit će zabavni i stručni animatori Žutog kišobrana. Na nekim aktivnostima očekuju vas i pokloni iznenađenja, a čitavo ovo vrijeme trajat će i online natječaj gdje se svi posjetitelji mogu uslikati u novootvorenoj knjižari, označiti Hoću knjigu i možda osvojiti nagrade!