krajnji rok je 10. prosinca

HNK Split poziva kazališta da prijave predstave za 32. festivalsko izdanje 'Marulićevih dana', traže se i članovi Festivalskog vijeća

  • Autor: V. Ba.
  • Zadnja izmjena 08.11.2021 14:53
  • Objavljeno 08.11.2021 u 14:53
Predstavljanje programa 31. festivala hrvatske drame Marulicevi dani: Jasen Boko, Davor Vuković, Srećko Šestan, Marina Vujčić, Gordana Ostović

Predstavljanje programa 31. festivala hrvatske drame Marulicevi dani: Jasen Boko, Davor Vuković, Srećko Šestan, Marina Vujčić, Gordana Ostović

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Posljednji dan za slanje prijava za članove Festivalskog vijeća je 23. studenog 2021. godine

Srećko Šestan, intendant Hrvatskog narodnog kazališta Split, organizator Festivala hrvatske drame 'Marulićevi dani', poslao je poziv kazalištima da prijave predstave za 32. festivalsko izdanje. Puni tekst poziva slijedi u nastavku.

U skladu s odredbama Pravilnika o statusu, ustrojstvu i financiranju Festivala hrvatske drame 'Marulićevi dani', Festival 32. Marulićevi dani bit će održan u vremenu od 20. do 27. travnja 2022. (čl. 8 Pravilnika).

U skladu s odredbama Pravilnika:

- kazališta mogu prijaviti neograničen broj predstava - hrvatskih autora - koje su premijerno izvedene nakon 1. siječnja 2021. godine, a prije 31. prosinca 2021. odnosno u kalendarskoj godini u kojoj je održan prethodni festival.

- krajnji rok za prijave predstava je 10. prosinca 2021. godine.

- za predstave koje su već izvedene, uz prijavu, treba priložiti: knjižicu i DVD predstave, dok za predstave kojih je premijera planirana i bit će izvedene do 31. prosinca 2021. treba navesti datum i mjesto izvedbe te u slučaju promjene termina pravodobno izvijestiti HNK Split i izbornika Festivala.

- organizator i realizator Festivala, Hrvatsko narodno kazalište Split, za sve ansamble izabranih predstava koje će biti izvedene u službenoj konkurenciji na Festivalu, osigurava troškove boravka u Splitu i najviše dva noćenja. HNK kao organizator osigurava i daje svu tehničku podršku pripremi proba i izvedbi predstava na Festivalu, u okvirima kadrovske ekipiranosti HNK Split. Tehnička podrška ne uključuje najam ili kupovinu dodatne opreme, dijelova scenografije ili kostima za izvedbe ili angažiranje dodatnog tehničkog osoblja.

Podnošenjem prijave predstave/a za Festival, kazališta potvrđuju da prihvaćaju navedene uvjete.

U cilju pravodobne pripreme i dolaska izbornika/izbornice na predstavu, uz prijavu dostaviti termine premijernih ili repriznih izvedbi za one predstave za koje su termini već utvrđeni, a naknadno za one predstave za koje će se termini kasnije utvrditi. U izravnom kontaktu s kazalištima izbornik/izbornica će najaviti svoj dolazak, a naknadno i u dogovoru s kazalištima i na predstave za koje još nisu poznati termini. Kao uvid u predstavu može poslužiti i video zapis, a sve u dogovoru s izbornikom/izbornicom. Pravo prijave imaju sva hrvatska kazališta (upisana u Očevidnik kazališta Ministarstva kulture RH) i inozemna kazališta.

Prijave s prilozima molimo dostaviti na: Hrvatsko narodno kazalište Split, s naznakom: Prijava za 32. Marulićeve dane, 21000 Split, Trg Gaje Bulata 1 i na e-mail: drama@hnk-split.hr, rina@hnk-split.hr.

Traže se i članovi Festivalskog vijeća

Intendant Hrvatskog narodnog kazališta Split Srećko Šestan uputio je i poziv za predlaganje članova Festivalskog vijeća Festivala hrvatske drame 'Marulićevi dani'. Puni tekst poziva je u nastavku.

Hrvatsko narodno kazalište Split objavljuje Javni poziv za predlaganje članova Festivalskog vijeća 'Marulićevih dana'. Na temelju članka 10. Pravilnika o Festivalu hrvatske drame 'Marulićevi dani', intendant Hrvatskog narodnog kazališta Split upućuje:

JAVNI POZIV

za predlaganje članova Festivalskog vijeća 'Marulićevih dana'

Pozivaju se institucije i udruge iz područja dramske umjetnosti da podnesu pisane i obrazložene prijedloge kandidata za izbor članova Festivalskog vijeća 'Marulićevih dana'.

Tri člana Festivalskog vijeća 'Marulićevih dana' imenuju se iz reda istaknutih dramskih umjetnika, profesora i kritičara, a na prijedlog institucija i udruga iz područja dramske umjetnosti.

Prijedlozi/prijave uz koje je obvezno priložiti životopis i dokaz o ispunjavanju uvjeta iz Javnog poziva podnose se u roku od 15 dana od dana objave Javnog poziva, na sljedeću adresu:

Hrvatsko narodno kazalište Split

Trg Gaje Bulata 1

21 000 Split

s naznakom 'Prijava za člana Festivalskog vijeća Marulićevih dana'.

Hrvatsko narodno kazalište Split objavilo je Javni poziv za predlaganje članova Festivalskog vijeća 'Marulićevih dana' dana 08. studenog 2021. godine na web stranici Hrvatskog narodnog kazališta Split.

Posljednji dan za slanje prijava je 23. studenog 2021. godine.

Poslušajte podcast Crna rupa

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!