OTVORENJE NA OPATOVINI

Histrionsko ljeto počinje besplatnim koncertom

01.07.2010 u 14:27

Bionic
Reading

Koncertom 'Moj Zagreb tak imam te rad', za koji će biti slobodan ulaz, 3. srpnja na Opatovini se otvara jubilarno, 25. zagrebačko histrionsko ljeto, najavljeno je na konferenciji za novinare

Ovogodišnja premijerna predstava je 'Lovački rog', u režiji Dražena Ferenčine, koju je na kajkavski preveo te jezično i scenografski prilagodio Vladimir Gerić.

U toj Feydeauovoj komediji glumit će Vid Balog, Adam Končić, Željko Duvnjak, Goran Koši, Slobodan Milovanović, Nada Abrus, Nela Kocsis i Tara Rosandić.

Svečana premijera održat će se 30. srpnja, a predstava će na Opatovini igrati do 5. rujna.

Od 6. do 25. srpnja Histrioni će izvoditi svoju prošloljetnu predstavu 'Mislibolesnik iliti hipokondrjakuš' nepoznatog spisatelja, u režiji Georgija Para.

Na koncertu koji otvara Histrionsko ljeto nastupit će Arsen Dedić, Zlatko Vitez, Vid Balog, Sanja Marin i drugi.

'Kad su Histrioni počinjali nije bilo puno onih koji su vjerovali da ćemo izdržati duže od jedne ili dvije godine jer se sve selilo na more, no, osobito posljednjih godina, sve više ljudi ostaje u Zagrebu, a mi im pružamo kazališni užitak i pučko kazalište koje ih može nasmijati', rekao je Zlatko Vitez, ravnatelj te glumačke družine.

Najavio je da će histrionsko Ploveće kazalište s predstavom 'Djeca sa CNN-a' Amara Bukvića, u režiji Aide Bukvić, na svojoj 35. ljetnoj turneji od 10. do 28. srpnja obići dvadesetak gradova.

Glumačka družina Histrion, osnovana 1975., dosad je na scenu postavila šezdesetak predstava. Do 1985. Histrioni su bili putujuće kazalište, a od 1986. na zagrebačkoj Opatovini pokreću projekt Histrionsko ljeto.