FINANCIJSKA PODRŠKA

HDLU organizira umjetničku rezidenciju #ostanidoma

29.04.2020 u 16:53

Bionic
Reading

S ciljem poticanja umjetničkog stvaranja u okolnostima uslijed pandemije, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika je u okviru EU projekta CreArt organiziralo rezidenciju #ostanidoma

Rezidencija #ostanidoma omogućuje financijsku podršku za izvedbu umjetničkih projekata za petero odabranih umjetnika u iznosu 4.600 kuna bruto po umjetniku.

Putem natječaja odabrani su Marija Ančić, Darija Jelinčić, Petra Orbanić, Petra Mrša i Vladimir Novak, izvijestio je HDLU.

Rezidencija će trajati do 24. svibnja, a od 4. svibnja svakodnevno će se predstavljati nastali umjetnički radovi te sam tijek njihovog nastanka.

Predstavljanje umjetnika široj javnosti omogućit će uvid u umjetničko stvaralaštvo odabranih umjetnika, u njihov proces rada i direktnu komunikaciju publike i umjetnika, ističe se u najavi rezidencije.

CreArt 2.0. je europska mreža gradova te privatnih i javnih institucija, pokrenuta 2012. s ciljem bolje podrške umjetnicima, menadžerima u kulturi, industriji i široj javnosti. HDLU je nositelj projekta za Hrvatsku.

HDLU, nastarije strukovno udruženje umjetnika, raspisao je i natječaj za prijem novih članova, o čemu je detalje objavio na svojoj web stranici.