ROK DO SREDINE LISTOPADA

HAVC objavio poziv za imenovanje članova i zamjenika Hrvatskog audiovizualnog vijeća

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 09.10.2018 12:58
  • Objavljeno 09.10.2018 u 12:58
Zgrada HAVC-a

Zgrada HAVC-a

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) pozvao je sve nakladnike televizije s nacionalnom koncesijom koji emitiraju opći programski kanal, Nacionalnu udrugu televizija (NUT) i Hrvatsku udrugu filmskih snimatelja da mu dostave akt o imenovanju svog predstavnika i njegova zamjenika u Hrvatskom audiovizualnom vijeću

Spomenuti subjekti to trebaju učiniti u roku od osam dana od objave Javnog poziva u Narodnim novinama, dakle do sredine listopada.

Imenovanim članovima i zamjenicima mandat traje dvije godine.

Za članove Vijeća i njihove zamjenike mogu se imenovati hrvatski državljani koji su završili preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, ili s njim izjednačeni studij, aktivno znaju najmanje jedan svjetski jezik te imaju najmanje pet godina radnog iskustva u audiovizualnim djelatnostima odnosno deset godina, ako osoba nema završen sveučilišni diplomski studij ili s njim izjednačeni studij.

Ako su ispunjeni zakonski uvjeti, ministrica kulture potvrdit će imenovanje članova i zamjenika članova Vijeća u roku od 30 dana od primitka odluka o imenovanju.

Radom HAVC-a upravljaju tri autonomna i ravnopravna tijela: Upravni odbor, ravnatelj i Hrvatsko audiovizualno vijeće. Svako je tijelo zaduženo za drugi aspekt rada, Vijeće odlučuje o raspodjeli sredstava za programske djelatnosti.

Članstvo Vijeća sastoji se od predstavnika strukovnih udruga proizvođača audiovizualnih usluga (filmskih djelatnika, redatelja, producenata, snimatelja) te od predstavnika svih koji od proizvodnje audiovizualnih djela imaju direktnu korist (kabelskih i nacionalnih televizija, internetskih i telekom-operatera, kinoprikazivača i distributera).

Poslušajte podcast Crna rupa

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!