NATJEČAJ ZA FINANCIRANJE

H-Alter, Forum.tm i Libela.org najbolje ocijenjeni neprofitni mediji

04.08.2014 u 13:22

Bionic
Reading

Stručno povjerenstvo za neprofitne medije odabralo je 42 postojeća medija koja ulaze u drugi krug Javnog poziva te 3 nova medija, predložena za dodjelu bespovratnih sredstava, objavilo je Ministarstvo kulture

Javnom pozivu Ministarstva kulture odazvao se 91 medij, a sve pristigle prijave bile su valjanje. Od odabrana 42 projekta iz prvog kruga, povjerenstvo će zatražiti dodatnu dokumentaciju prema kojoj će formulirati svoj izbor tako da je postojeća lista, koju predvode H-Alter, Forum.tm i Libela.org, zasad privremena.

U slučaju da neki mediji s privremene liste odustanu ili ne zadovolje tražene uvjete, mediji s najvećim brojem bodova koji su sljedeći na listi mogu biti naknadno pozvani da dostave dopunsku dokumentaciju za drugi krug prijava.

Novi mediji neće se ocjenjivati u drugom krugu ali trebaju dostaviti dodatnu dokumentaciju. Tri odabrana su Portal.Stav, RAD. i Muf.

Cjelovita lista, recenzije stručnog povjerenstva i opis daljnjeg tijeka izbora dostupni su na stranicama Ministarstva kulture

Ovaj natječaj održava se drugu godinu. Lani je Ministarstvo kulture dodijelilo gotovo tri milijuna kuna neprofitnim medijima,  najviše iznose, po 400 tisuća kuna, dobili su H-Alter, Forum.tm i Fade In produkcija.