UMJETNOST FOTOGRAFIJE

Grand Prix vinkovačkog Salona fotografije Mariji Boti

16.04.2010 u 17:35

Bionic
Reading

Mlada autorica Marija Bota, članica Fotokluba Vinkovci, osvojila je Grand Prix na 11. Salonu fotografije, jednoj od najprestižnijih fotografskih izložbi u Hrvatskoj, otvorenoj u petak u gradu na Bosutu

Marijinu kolekciju fotografija 'Lomo slama' najboljom je proglasio selektor Salona fotografija, poznati umjetnički fotograf Angelo Božac koji je i ove godine imao težak zadatak izbora fotografija pristiglih na natječaj, ali i određivanja najboljih radova. Od 1977 pristiglih radova, odnosno 532 autora, po čemu je vinkovačka izložba doista među cjenjenijima u Hrvatskoj, selektor Božac izabrao je za izložbu 127 radova 53 autora. Najuspješnijoj autorici pripala je i vrijedna nagrada – Nikon D300S, koji je osigurao Fototeh, zastupnik Nikona za Hrvatsku. Prvu nagradu za kolekciju fotografija 'Košmar i ekstaza' dobio je Petar Kovač iz Fotokluba Čakovec, dok su najboljim fotografijama ocijenjene 'Ishodište' i 'Apstrakcija' autorice Valentine Bunić iz Fotokluba Zagreb.

Organizator Salona fotografije koji će u Galeriji likovnih umjetnosti Slavko Kopač za sve ljubitelje kvalitetne, dobre i lijepe fotografije biti otvoren do 7. svibnja je Fotoklub Vinkovci.