SVJETLANA DESPOT

[FOTO/VIDEO] Treba vam samoća ili biste radije zagrljaj i ispovijest? Rijeka dobila novu instalaciju koja šetače poziva na zajedničku igru

17.09.2020 u 22:24

Bionic
Reading

Na glavnom lukobranu riječke luke Molo Longu, u četvrtak je otvorena prostorna instalacije riječke produkt dizajnerice i dizajnerice interijera Svjetlane Despot koja, po ideji autorice, poziva šetače na introspekciju i zajedničku igru.

Instalacija se sastoji od četiri interaktivna elementa s natpisima Samoća, Ispovijest, Sloboda i Zagrljaj postavljenim uz zid lukobrana.

Ovaj rad je nastao u siječnju ove godine kao otisak autoričina osobnog unutarnjeg stanja, navela je, ističući da je to razmišljanje sad postalo još aktualnije zbog situacije vezane uz koronavirus.

  • +15
Otvorenje prostorne intervencije Svjetlane Despot Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Kao da sam predvidjela osjećaj izolacije, u kojem smo se uskoro svi našli. Imala sam potrebu materijalizirati kolektivno stanje svijesti i tako su nastali interaktivni objekti, popraćeni izrekama poznatih autora. Cilj mi je bio potaknuti šetače na razmišljanje o intimnim temama samoće, ispovijesti, slobode i zagrljaja', rekla je Despot.

Instalacije je postavljena u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.