Crème de la crème na Kolektart-u

[FOTO] Večeras se otvara Laubina prodajna izložba eksluzivnih umjetničkih djela. U ponudi su Murtić, Kožarić, Seder, Schubert... i još niz mladih umjetnika čija će vrijednost sigurno rasti

22.12.2021 u 11:27

Bionic
Reading

Priliku za ugrabiti umjetnička djela ovih traženih autora imat ćete danas i sutra od 14 do 22 sata, kao i 24.12. od 10 do 12 sati

Kuća za ljude i umjetnost Lauba poziva na treće i dosad najbogatije izdanje prodajne izložbe Kolektart, čije je otvorenje danas u 20 sati. Kolektart pruža savršenu priliku za investiciju u umjetnička djela izvanredne kvalitete te kupnju upečatljivog poklona po odličnim cijenama. Kroz godine, postao je neizostavan događaj za svakog kolekcionara, ljubitelja umjetnosti i kulturnjaka.

U ponudi će se, javljaju iz Laube, pronaći radovi velikana hrvatske suvremene umjetnosti Ede Murtića i Ivana Kožarića, koji ove godine slave 100. rođendan, kao i oni Edite Schubert i Duje Jurića čija su djela ove godine krasila i predsjedničke dvore. Na prodajnoj izložbi biti će zastupljeni i Laubini Gorgonaši Miljenko Horvat, Đuro Seder i Marijan Jevšovar čiji je utjecaj prepoznat u svjetskim krugovima suvremene umjetnosti.

Izložbi će pridonijeti i renomirani kipari Alem Korkut, Kristian Kožul i javnosti već dobro poznata Marija Ujević Galetović. Na Kolektartu će se od multimedijalnih umjetnika koji ruše granice žanrova predstaviti Marko Tadić, Igor Eškinja i Milan Trenc, kao i slikarice osebujnog vizualnog jezika Martina Grlić i Gordana Bakić. U Laubu se vraća i Mario Javoran, ovaj puta s nagradom prestižnog ARC Salona za najbolji crtež.

Osim već etabliranih imena, Kolektart će predstaviti i 19 najperspektivnijih mladih snaga naše umjetničke scene, pružajući priliku za ranu investiciju u njihova već prepoznata i nagrađivana djela. To su: Lorna Kijurko, Jessica Gobert, Rina Barbarić, Petra Divković, Lora Elezović, Nikica Jurković, Lorena Almaši, Nikola Grabovac, Diana Trohar, Andrej Drožđan, Ivana Pipal, Mia Matijević Akrap, Mislav Lešić, Mario Miličić, Miron Milić, Teo Kiš, Emanuela Lekić, Zorana Unković i Dominik Vuković.

Priliku za ugrabiti umjetnička djela ovih traženih autora imat ćete danas i sutra od 14 do 22 sata, kao i 24.12. od 10 do 12 sati. Otvorenje ovogodišnjeg Kolektarta održat će se večeras u 20 sati.

  • +3
Kolektart Izvor: Promo fotografije / Autor: n.n.